Yaratıcı Kişilerin Çevreye Uyumu - FERAH USLU

Yaratıcı Kişilerin Çevreye Uyumu


Doğuştan getirilen , olumlu çevre şartlarında geliştirilen ve olumsuz çevre şartlarında duruşa geçerek  körleşen beceri olarak bilinmektedir. Bireyler kendilerini eğiterek, geliştirerek yaratıcı düşünme gücüne sahiptirler.

Yaratıcılık zihnimizle değil, ruhumuzla alakalıdır. Sahip olduğumuz yaratıcılık duygularımızı hayata geçirdiğimizde  sınırsız sevgi  gücü yayılır ve  var olmamızla uyum içinde gelişir.Koşulsuz, sonsuz  sevgimizle ortaya çıkar.

Yaratıcılığımızın gelişmesinde aile, çevre, eğitim,sosyal ve fiziksel bir çok faktör etkilemektedir.En çok işlerinde başarılı olan kişiler   çok fazla  hayal kuranlardır.Hayallerimiz ne kadar güçlü ve büyükse başarı oranımız o kadar büyüktür.

Yaratıcılık zorluklara, sorunlara,olumsuzluklara karşı duyarlı olmaktır. Yaratıcığın ana temeli akıcı, esnek düşünerek sorunlara kısa sürede çözebilme beceri yaratmaktır. Sınırları olmayan sonsuz geliştirilebilecek eylemdir. Uygun şartlarda geliştirilmesi çok yüksektir.

Yaratıcı bireyler kısa sürede düşünebilen faklı strateji kullanma eğilimli,görsel algıları güçlü, hayal gücünün  zengin olması konulara kısa sürede odaklanması sorunlara çözüm arayan ve üretendir.Zihnimiz çalışan saat gibidir ve bir çok özellikleri vardır.Zihnimiz çok çalıştığı için sürekli bir şeyler üretir.Bu üretilenler geçmiş ve gelecekle bağlantılıdır.Yaratıcılığımız sırasında  enerjimiz devreye girer.Yaşamımızla   uyum içinde  olup akışa geçeriz.Bu akış devam ettiği sürece her zaman içinde oluruz ve yaşam bizi asla dışlamaz.

Geçmişle değil, gelecekle, eskiyi değil, yeniliklerle ilgilendiğimiz için  farklı bir insan oluruz.Elimizin değdiği her şey olumluya   dönüşmesi için  zekamız harekete geçer.İçimizde barınan kin, nefret ve öfkelerimiz  sevgiye dönüşür. Zekamızın  uyanması ile  yaratıcı kişiliğimiz ortaya çıkar.

Yaratıcılığımız için her zaman  değişimle birlikte yenilenmeliyiz. Sabit fikir yaratıcılığımızı öldürür. Bu nedenle risk almalıyız, sorumluluk almalı ve  aldığımız sorumluluğu hayatımızın merkezine koymalıyız.Söz verip yerine getirmek  yada getirmemek  insanın kendi tercihidir.

Yaratıcı insan araştırıcı ve üretendir.Toplumumuzun gelenek ve göreneklerine  uyum sağlayabilen, aldığı görevi eksiksiz bitiren, ciddi ve alaycı olmayan üstüne vazife olmayan  işlerle uğraşmayan  kurallara bağlı , çok fazla soru sormayan  toplumla uyumlu bireylerdir.

‘’YARATICILIK ;HER NE YAPIYORSAN ONU SEVMEKTİR, ONDAN KEYİF ALMAK VE KUTLAMAKTIR ; SANKİ VAROLUŞUN  BİR HEDİYESİYMİŞ GİBİ.OSHO ‘’

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz