Online Alışveriş Bizler İçin Kolaylıkmı? - FERAH USLU

Online Alışveriş Bizler İçin Kolaylıkmı?


Son günlerde tüketicilere her türlü kolaylığın sağlandığının bilincindeyiz.Online alışveriş yapmak güzel de bazen sıkıntılar yaşanmıyor değil. İnternet üzerinden yapılan alışverişler iyiden iyiye artış gösterdi değişik siteler bizlere bir sürü seçenek sunarak işlerimizi kolaylaştığını sanıyoruz.Ayağımıza kadar getiriyorlar her şey bir çırpıda olup bitiyor ne güzel.Ancak madalyonun öteki yüzü başka.

İnternet üzerinden yapılan alışveriş üzerine yazacağım Edindiğim konuşmalar neticesinde doğru gitmeyen bişeyler olduğunu düşünüyorum. Başa gelen mağduriyette ayrı konu.Ya hakkını arayacaksın Tüketici Hakları Mahkemesinden yada hiç yaşanmamış gibi yaşamına devam edeceksin hiç bişey olmamamışçasına. Öyle siteler var ki kendilerini en iyi şekilde savunup düze çıkabiliyor olan tüketiciye oluyor.

Internet üzerinden yapılan alışverişlerde ürünü seçiyor kredi kartı ile ödeme yapıyorsun.Ardı arkası kesilmeyen mesajlar sağnak sağnak yağıyor telefonuna.Beklemeye başlıyorsun ürünün eline geçsin diye bir de bakıyorsun ki ne gelen kargo, ne de merakla beklediğiniz hayalini kurduğunuz  ve  elinize  ulaşmayan ürün ya da elinize geçen farklı ürün. Neler oluyor düşüncesiyle orayı , burayı araştırarak  kargonun teslim alındığının haberini alıyor  külliyen yalanla karşı karşıya kalıyorsunuz , öfkeniz kat kat artıyor çünkü dolandırıldığınızın farkına geçte olsa varıyorsunuz. Yada seçmiş olduğunuz ürünün yerine baska bişey geliyor böyle şeyler yaşanıyor.Alamadığınız ürüne mi yoksa istediğinizin yerine başka bir ürüne mi sahip olduğunuza mı yanasınız ?

Bir yalan kalabalığı ortada dolanıp duruyor.Kime inanasınız ki şu zamanda .Herkes birbirinin üzerine atıyor suçu birde yaptığınız telefon traği sonucu gelen faturalardaki kabarıklık.Şimdi sorarım suç tüketicinin mi yoksa firmanın mı?

Görülüyor ki ucuz almak istediğimiz malınız size daha da pahalıya mal oldu.Hem malınızdan oldunuz, hem paranızdan yada hiç istediğimiz dışında gelen malın sahibi oluyorsunuz  zorunlu olarak. Bu gibi alışverişlerin  güven vermediği sürece internet üzerinden almayalım.Bence böyle siteler hiç güvenilir değil. Güven veren iyi firmaların tüketici üzerinde yapılan alışverişler tüketicinin aleyhine işliyor.Şikayet edecen de  ispatlayacağın bir yapı yok  .Sonuçta  tüketici  zarara uğruyor.Bu nedenle internet üzerinden yapılan alışveriş siteleri için düzenlemeler yapılıp vergi bakımından, tüketici haklarının korunmasından her türlü hukuk işlemleri ve anlaşmaları yapılmalıdır.Böyle olursa her şey yolunda , doğru, düzgün ve fesat karışmadan ilerler düşüncesindeyim.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz