Zincirleri Kırmak Zor Değil - FERAH USLU

Zincirleri Kırmak Zor Değil


Öyle bir zamana geldik ki  insanlarımızda kin, nefret, insanları aşağılama ve kendini yükseklerde görüp ulaşılamaz gibi yansıtmak, insan onurunu zedeleyici kelimelerin  savrulduğunu  şaşkınlıkla izlemekteyiz. Artık kıralım şu zincirleri kendimizi hapsettiğimiz zindandan  çıkararak pencereleri  arayalım. Sevginin, şefkatin, mutluluğa ve özgürlüğümüze tutunarak ilk adımımızı atalım.

İnsanların düşünceleriyle, fikirleriyle kutuplaşarak toplumumuz  dönülmesi zor uçuruma sürüklenmektedir. Geçmişten  teknoloji çağına kadar insanlarımız daha fazla harcayarak ünlü bir kişi edasıyla  yer sahibi, iş sahibi ve mevki sahibi olma yolunda ilerlemekte .Sanki hiç gitmeyecekmiş gibi davranışlar ve tavırlar sergilemekte.

İnsanlarımız hırsları ve egoları  ön planda oldu  hiçbir zaman iş ve  ahlakı beraberinde yürümedi ve yan yana hiç olmadı. Sanki çok ünlü  biriymiş gibi gücünü zayıf insanlar üzerinden sağlamaya devam ediyorlar. Sanki karşısındaki insanın fakirliğini , zayıflığını kullanarak köle muamelesi yapmakta.

Teknolojinin gelişmesi iler birlikte  iletişim sayesinde dibimizde, yanımızda, taaaaa uzaklarda olanları,  her şeyi yanı başımızda ki insanlara ve olaylara karşı yaşadığımız sessizliği ve dilsizliği anlatmakta ve anlamakta zorlanır olduk .Bu durum  daha da zor hale gelecek gibi. Çünkü biz insanlar kendi hatalarımızın, kusurlarımızın  farkında  olmayız   ancak  karşımızdakini  eleştirir, horlar, aşağılar ve  basitleşmeyi marifet olarak görüyoruz.

Etrafımıza baktığımızda mutsuz,düşkün, ezilmiş insan çoğalmakta .Çevrede gelişen tecavüz olayların artması, çocuk istismarları, hayvanlara  , kadınlara şiddetin artması, fakirlik, geçim sıkıntısı  sebebi ile  çöp konteynerlerden açlıklarını gidermek için insanlarımızın artması,hiç sebep yokken kadının aşağılanması , öldürülmesi ve gün geçmiyor ki cinnet geçiren aile dramlarını sonucu ailenin katledilmesi.

İşte son zamanlarda böylesine bir toplum , böylesine dramatik yaşamlar düşündürücü ve  utanç verici değil mi?

Ne oldu bizim hayallerimize , yaşama arzumuza ve gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın hayallerini, isteklerini  askıya mı asacağız. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek, onların mutlu yaşamını sağlamak için tüm engelleri kaldırarak tüm tabuları yıkarak onların geleceği için içimizdeki nefret , kin duygularından arınarak ilk  adımı atmış oluruz. İnsanlara karşı yarım kalan ya da bıraktığımız sevgiyi kullanarak tamamlayalım. Kendimiz , gelecek nesillerimiz için ve herkes için sevelim , sevilelim ve arkadaşça geçinmeyi bilelim.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz