Mart Kapıdan Baktırdı Yüreğimizi Yaktırdı - EDA GÖZÜKARA

Mart Kapıdan Baktırdı Yüreğimizi Yaktırdı


Bıraksalar söyleyeceğim çok şey değil de tek bir söz var aslında başın sağ olsun Türkiye. Nasılsın Türkiye’m? Bugün önce senden başlayalım diyorum da aslında nasıl olduğunu sormama gerek bile yok ya işte, nasıl olasın ki senin de bir yanın kan diğer yanın ise gözyaşı.

Ya sen, sen nasılsın? Gözünden bile sakındığı evladını vatan toprakları uğruna feda etmiş şehidimin anası, yavrusu şehadet şerbetinden içmiş mehmedimin gururlu babası? Aslında ‘Sizi çok iyi anlıyorum’ demek isterdim ama anlayamıyorum ne yazık ki. Hatta bu acınız nasıl tarif edinilebilir onu bile bilemiyorum, sadece kor gibi yanan yüreğinizde ki o kocaman boşluğu doldurmaya, bastırılamaz ve tarif edilmesi güç olan dilsiz ve derin acıya ortak olmaya, sel olmuş gözyaşlarınıza da yağmur olmaya çalışıyorum. Üstelik bu acıya ortak olmaya çalışan tek ben de değilim, mavi gökte süzülen şanlı bayrağa bir bak, içimizde ki yangını soğutabilmek için nasıl da onurla dalgalanıyor...

Peki ya ben, ben nasılım? Ben ise vatanı, milleti, bayrağı için gözünü bile kırpmadan canı uğruna mücadele etmiş, kanı ile vatan topraklarını sulamış bir gazinin kızıyım, velhasıl yüreğim buruk, acım ise tarifsiz. Milletçe yaşadığımız kayıpların ardından zor günler geçirdiğimiz ise aşikâr. Yaşadığımız kayıp her birimiz için kabullenmesi oldukça güç olan hüzünlü ve ağır bir konudur. Ortak saydığımız bu acıyı karmaşık bir hale getirmek yerine, yaşadığımız üzüntü, öfke, umutsuzluk, suçluluk gibi duygularla daha kolay başa çıkabiliriz. Bu sarsıcı olayla daha kolay baş edebilmek için ise belki de ihtiyacımız olan şey söyleyeceğimiz çok sözün olmasından ziyade birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde göstereceğimiz destektir. Eğer acımızı bu şekilde paylaşabilirsek bir parça da olsa hem iyi hissedebilir hem de iyi hissettirebiliriz.

Ulusumuzun bekası için canını veren aziz şehitlerimizi saygı, sevgi, rahmet ve şükranla anıyorum.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Hamdullah | 03 Mart 2020 08:14

    Çok güzel. Bravo. Tebrikler

YAZARIN SON 5 YAZISI
20Haz

Yeni Yetiştirici Baba Anlayışı

09May

Anne olmak

12Eyl
10Şub

Helikopter Ebeveyn Nasıl Olur?

09Şub

Nelere Dikkat Edilmeliyiz