Sezar'ın Hakkını Sezar'a - ALİ EKBER KAYA

Sezar'ın Hakkını Sezar'a


Malatya tarihine iyi bakarsak, gerçekten tarihi eserleri ile dolu dolu bir şehirdir. Herkesin kendine has bir özelliği ve değeri vardır.

Hanları, surları, kaleleri, hamamları ve taş yapıları ile gerçekten MALATYA bu tür eserlerle dop dolu bir şehirdir.

Geçmişini bilmeyen geleceğini tayin edemez. Kendi tarihlerini bilmeyenler gelecekte tarihteki yerlerini alamazlar.

İşte bu tarihi ile dolu dolu bu şehirde var olan eserleri maalesef gelecek kuşaklara gösterip anlatmakta çok geri kalmış bulunmaktayız.

Yarınları emanet edeceğimiz gençlere bu şehiri iyi anlatamazsak inanınki bu gençler, bu şehire hep yabancı kalırlar.

Malatya tarihini biraz okuyup araştıran, Malatya' da neler var neler yok diye merak eden bir Malatya' lı olarak: birde baktım ki bizler Malatya’dan uzak yaşamış gibi tarihi değerlerimizi, eserlerimizi görememişiz. Taaki göreve geldiği günden bu güne kadar tarihi eserlere değer veren, Battalgazi belediye başkanı sayın. Selahattin Gürkan başkanı tanıyana kadar.

Sayın Selahattin Gürkan' ı zaman zaman çok eleştirmiş biriyim.

Sayın Selahattin Gürkan' nın bu konudaki çalışmalarını takip edip ve ortaya çıkan çalışmaları, tarihi eserleri gördükten sonra aklıma bir deyim geldi.

EKMEKÇİYE EKMEK VER. BİR EKMEKTE ÜSTE VER.

Evet, Sayın Başkan, bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum.

Hele hele Askerlik şubesinin binasındaki çalışmalarınızı gördükten sonrada: O güzelim taş yapıyı bugüne kadar boyalarla boyayıp, o güzel eseri bizlere göstermeyenlerde yazıklar olsun diyorum.

Yapmış olduğunuz bu çalışmalar neticesinde, bu tür değerleri gün yüzüne çıkarıp Malatya' ya kazandırdığınız ve önem verdiğiniz için sizlere tek söyleyeceğim, benimde çok beğendiğim ve beni gerçekten etkiliyen M.Kemal Ataturk' ün bir sözü ile bitirmek istiyorum. Zaten bu söz sanırım her şeyi anlatıyor.

TÜRK ÇOCUĞU ECDADINI TANIDIKÇA KENDİNDE DAHA BÜYÜK İŞLER YAPMA CESARETİ BULACAKTIR.

SAYGILARIMLA.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Haz
08Haz
02Haz

Sezar'ın Hakkını Sezar'a

21May
04Şub

Şaibeli Kurultay…