Hayalde Gör. Düşte Gör. Hele Bir Düşte Gör - ALİ EKBER KAYA

Hayalde Gör. Düşte Gör. Hele Bir Düşte Gör


Ülkemizde seçim çalışmaları devam ediyor.24 Haziran' da sandıklar kurulacak halkta gidip oy verip ülkemizi yönetenleri seçecek. Bunlar daha önceki seçimlerde gördüğümüz yaşadığımız genel durumlardır.

Siyasi partiler meydanlarda birbirlerini eleştirir. Hatta birbirlerine çok ağır söylemler dede ( gönül isterik saygı sevgi içinde olsun) buluna bilirler. Bu tür söylemler siyasi partilerin kendi seçmenlerine bir mesaj olarak algılanır. Bunlar seçimlerin genel durumlarıdır.

Gelelim Malatya' daki seçim çalışmalarına.

Bir Malatya' lı olarak dikkatimi çektiğinden bu yazıyı yazıyorum.

Bir parti düşününki 16 yıldır ülkeyi yönetiyor ve bu partinin 16 yıldır belediye başkanda Malatya' yı yönetiyor. Bu 16 yılın son 9 yılında Sayın Ahmet Çakır yönetiyor.

Sayın Ahmet Çakır görev yaptığı süre içerisinde mutlaka ki çok çok güzel işlerde yapmış. Başarılı hizmetleri olmuştur. Bunun yanında eksik ya da başaramadığı işlerde olmuştur.

Sayın Ahmet Çakır her vatandaş gibi seçme hakkına sahip olduğu gibi seçilme hakkında sahiptir.

Seçilme hakkını kullanmak için 9 yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinden istifa ederek mensubu bulunduğu partiden milletvekilliğine adaylını açıklamış ve partisi de adaylığını kabul ederek aday göstermiştir.

Sayın Ahmet Çakır' dan boşalan belediye başkanlığına belediye meclis üyeleri tarafından Sayın H. Uğur Polat seçilmiştir. Buraya kadar yapılanlar gayet normal ve usulüne uygun işlemlerdir.

Benim tuhafıma giden esas konu bundan sonra başlıyor.

Sayın Ahmet Çakır milletvekili adayi.24 Haziran' da seçimler yapılacakken ve sanki çok acilmiş gibi Sayın H. Uğur Polat başkan görevi devir alır almaz yaptığı ilk icraat. Sayın Çakır' ın kadrosunu tamamen değiştirmek olmuştur.

Seçim ortamında böyle bir değişikliğin yapılmasını Sayın Ahmet Çakır' a yapılmış bir haksızlık larak görüyorum.( bu benim şahsi kanattım.).

Gönül isterdik bu değişikliğin 24 Haziran' dan sonra yapımasın idi.

O zaman derdim ki bu gayet doğal ve doğrudur.  Sayın Başkan kendi kadrosunu kendi çalışacağı arkadaşlarını kurma hakkı vardır derdim.

Ben Sayın H. Uğur Polat başkanın düşüncesini. Fikirlerini ve niyetini bilemem. Mutlakta kendine göre çok çok haklı sebepleri vardır.

Benim söylemek anlatmak istediğim bu değişikliğin zamanlamasıdır.

Halk arasında bunun okunuşu şudur. Sayın Ahmet Çakir' ın ve kadrolarının başarısız olduğunu kabul etmek olarak okunur.

Keşke bu değişiklik seçimlerden sonra yapılsaydı. Tabiki yeni seçilen başkan kendi güvendiği inandığı kadrolarla çalışması en doğal hakkıdır.

Taktiri Malatya halkınındır.

Saygılar.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Haz
08Haz
02Haz

Sezar'ın Hakkını Sezar'a

21May
04Şub

Şaibeli Kurultay…