Farklılıklarımız Zenginliğimizdir - ALİ EKBER KAYA

Farklılıklarımız Zenginliğimizdir


Siyasi partiler demokrasimizin olmazsa olmaz unsurlarıdır.İster parlementer sistem olsun, isterse başkanlık sistemi olsun, bu sistemle yönetilen her ülkelerde seçimler olur.

Bizim ülkemizde şuan seçim atmosferinde olup siyasi partiler seçim çalışmasını yapmaktalar.

Ben ülkemizdeki seçim çalışmalarını izledikce inanınki içim acıyor.

Öyleki: bu ülkeye, bu cennet vatana yapacaklarını, halkın refah seviyesini yükselteceklerini, adaleti, özgürlükleri, hukukun üstünlügünü geliştireceklerini anlatacaklarına ve bizim halkımız her şeyin en iyisine layık diyeceklerine, bir birlerine hakarete varan bir birlerine seviyesizce sözler söyleyip halkı ayrıştırıp kamplaştırdıklarını unutuyorlar.

70' li 80' li yıllarda futbol maçlarına giderdik.Aynı mahallede oturan arkadaşlarla takımlarımızın maçlarına kol kola aynı arabada gider, stada varıncada kendi takımımızın türbinlerinde yerimizi alır maçımızı izlerdik.

Maç bitince yenilen yenilmiş, yenen yenmiş stadtan çıkar yine aynı arabalara biner mahallemize gelirdik.

Hatta birbirimizle şakalaşır yemegine, tatlısına iddalara girer güle oynaya evimize gelirdik.Bu hep böyle olurdu yıllarca.hatta kulüp başkanları maçlardan önce bir birlerini yemege götürür taraftarlarına dostluk mesajları verirlerdi.

Ne zamanki kulüplerin başına futboldan anlamayan yada futbolu rant olarak gören, futbolun bir oyun oldugunu bilmeyen başarısız kişiler gelince futbol izlenemez duruma geldi.

Öyleki kendi başarısızlıklarını kapatmak için, kışkırtıcı, ayrıştırıcı ve bölücü mesajlar vermeye başladıklarında. dün kol kola maçlara gidenler birden bire birbirlerine düşmanca bakar oldular.öyleki tüm bunların sebebi başarısız ve futboldan anlamayan başkanların ve yöneticilerin demeçleri soylemleri yüzünden olmuştur.

Şimdi aynı söylemleri demeçleri siyasi parti başkanlarından ve yöneticilerinde görüyorum.

Ülkemizde siyaset yapan saygı deger siyasi parti başkanları.

Futbol nasılki bir yarış ve bu yarışın sonunda bir kulüp şampiyon oluyorsa; partilerde iktidar olmak için yarışır sonunda bir parti ikdidar olur.

Diyorumki: geçmişteki futbol maçlarını şöyle bir hatırlayın o günkü taraftarları hatırlayın.sonra bugun futbolun ne hale geldigini düşünün.

Futbolu bu hale başarısız yöneticilerin ayrıştırıcı, bölücü, kutuplaştırıcı söylemlerinin getirdigini sakın unutmayın.Bu yüzden lütfen soylemlerinize dikkat edin.futbol tabiriyle bir birinize gol attıgınızı sanarak bölüştürücü ayrıştırıcı.kaplaştırıcı söylemlerden uzak durun.Projelerinizle, programlarınızla yarışın.

Bizler bu cennet vatanda bir kilimin desenleri renkleri gibiyiz.renlerimizi desenlerimizi bozmayın.

BU VATAN HEPİMİZİN.BAŞKA VATANIMIZ YOK.

Saygılarımla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Haz
08Haz
02Haz

Sezar'ın Hakkını Sezar'a

21May
04Şub

Şaibeli Kurultay…