Hoş Geldin 2018 - ALİ EKBER KAYA

Hoş Geldin 2018


            Acısıyla tatlısıyla koca bir yılı geride bıraktık. Yeni yılın hayırlara vesile olmasını dilemek iyi niyetler belirtmek sanki günahmış gibi sosyal medyada noel kutlaması, Hristiyan’ların kutlamasıdır diyerek yazılar okuyoruz. Oysa bir yılın bitişi yeni bir yılın başlangıcı için iyi temennilerde bulunarak beyanlarda bulunmak ne noel kutlamak nede Hristiyanlık kutlamasıdır. Nasılki yeni güne başlarken o günün iyi geçmesi için dualar ediyorsak geçen bir yılın muhasebesini yaparak yeni yılda dilek ve temennide bulunmak gayet normaldir.

            Evet 2018 yılına girerken tüm Dünya’da ve komşu Ülkelerde yaşananları göz önünde bulundurarak kendi Ülkemizde huzur, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde yaşama temennisinde bulunmak noel kutlaması değildir.

            Sevgili dostlar, hep beraber bu Ülkenin, bu Cennet Vatanın birliğinin ve dirliğinin bozulmaması için 2018 yılının hayırlara vesile olması için dualar etmemiz lazım tarih geçmişten ders çıkarıp geleceğe yön vermektir. Eğer tarihten yaşananlardan komşu Ülkelerdeki olaylardan ders çıkarmayıp tarihi iyi okuyamazsak o Ülkelerin yaptığı hataları yanlışları iyi analiz edemezsek bir gün aynı acıları ve elemleri bizde yaşamak zorunda kalırız. İşte bu yüzden yeni yılın hayırlı olması dileğinde bulunmak Hristiyanlık ile noel kutlamalarıyla bir alakası yoktur.

2018 yılının kardeşlik içerisinde barışın, adaletin ve hukukun öne çıktığı insanların kendilerini siyasilerin söylemlerinden arındırmış bir şekilde: “GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR. GÜN KARDEŞLİK GÜNÜDÜR. GÜN CAN OLMA CANAN OLMA GÜNÜDÜR.” Diyerek HOŞGELDİN 2018…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Haz
08Haz
02Haz

Sezar'ın Hakkını Sezar'a

21May
04Şub

Şaibeli Kurultay…