Vali Toprak,15 Temmuz Çok Büyük Bir İhanet Girişimi İdi

Burada şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Vali Toprak, Bakan Tüfenkci ve Protokol üyeleri  birer konuşma gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak, 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında açılan ’15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Çadırını’ Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve protokol üyeleri ile birlikte ziyaret ederek burada sergilenen fotoğrafları ve Yeşilyurt Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri 15 Temmuz temalı resimleri inceledi.

 

Burada şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Vali Toprak, Bakan Tüfenkci ve Protokol üyeleri  birer konuşma gerçekleştirdi.

 

Vali Toprak’ta burada yaptığı konuşmada,“15 Temmuz çok büyük bir ihanet girişimi idi, önü alınmasa idi Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve oraya vaziyet eden deruhte eden kişilerimizin, büyüklerimizin o önleyici refleksleri olmasa idi, o reflekslerle birlikte, milletimizin gücü ile birlikte o karşı duruş olmasa idi belki bu gün yüz yıl önce ihanet odaklarının, şer güçlerin, şer ülkelerin o mandası, hegomanyası, milletimizin bekasını ortadan kaldırıcı ihanet girişimi belki gerçekleşebilirdi.

 

Ama milletimiz ortaya çıkardı ve ispat etti ki milletimizin gücü karşısında hiçbir güç başarılı olamaz, etkin olabilir ama etkinliği zaman içerisinde yerle bir olur. Onun için bu ihanet girişimi Malatya’da da çok önemli, İstanbul ve Ankara’dan sonra Malatya’da önemli bir ayağı idi, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı, 2. Ordu Komutanlığı içerisinde çöreklenmiş o uydu hainlerinin karşısında milletimiz gücüde, Malatyalımızın gücüde hep birlikte bu ihanet karşısında dimdik, net olarak sergilendi.”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN