Vali Toprak Kitap Fuarının Açılışına Katıldı

Vali Toprak, Fuarımızı Ziyaret Edenler İlim Ve İrfan Pınarlarından Kana Kana İçeceklerdir.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesinin işbirliğinde gerçekleştirilen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı açılışına katıldı.

 

Bayan Toprak ve Bayan Tüfenkci’nin de katıldı açılışa Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, Kaymakamlar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İlçe Belediye Başkanları, Resmi Kurum ve Kuruluş yetkilileri, STK temsilcileri ile Fuarın bu yılki onur konuğu olan yazar Mehmet Doğan, yazarlar, yayınevi yetkilileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

 

Burada katılımcılara hitap eden Vali Toprak, “Ülkemizdeki fuarcılığa baktığımızda Malatya, Malatya’da fuarlara baktığımızda Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı en başa yerleşen fuarlarımızdan birisi. Malatya’nın kadim insanının güzelliklerini de yansıtacak şekilde bu kitap fuarının Anadolu’dan yeşermesi çok önemli, bu senede bu fuarımızın 15 Temmuz Şehitlerimizin anısına düzenlenmiş olmasından dolayı özel bir önemi var. Tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. Rahmetli Erol Olçok beyi ve Abdullah Tayyip Olçok'u rahmetle anıyor Nihal Olçok hanımefendiye minnet ve şükranlarımı iletiyorum.

 

Okumak, Kitap, Kitap sevgisi ve inancımızdan gelen önemli hükümler var dolayısı ile okumak, okuyarak elde ettiği bilgi dağarcığını yazıyla ya da sözle başkalarının istifadesine sunmak, hem insani hem de dini bir yükümlülüktür.

 

Çünkü insanlığın, inancın, düşüncenin en büyük ve en kadim düşmanı cehalettir. Cehaletle mücadele etmek de ancak ve ancak okumakla, okunup öğrenilenlerin hayata uyarlanması ve tatbik edilmesiyle mümkündür.

 

Asla unutulmamalıdır ki öğrenmenin ve gelişmenin insan için en kolay fakat en etkili yolu okumaktır. Gelişmiş toplumların parkta, toplu taşıma araçlarında, tatilini geçirdiği deniz kıyısında hülasa günlük hayatlarının her anında kitapla arkadaş olduklarını müşahade ederiz. Bunun tam aksine geri kalmış toplumların da okuyarak değerlendirecekleri zamanı, boş ve yararsız işlerle geçirdiklerine üzülerek tanıklık ederiz.

 

Takdir edersiniz ki kitaptan yoksun bir dünyayı tahayyül etmek bile ruhumuza sıkıntı vermektedir. Çünkü medeniyetin kadim binaları olan eğitim, bilim ve sanatın temelleri kitaplarla atılmıştır.

 

Dolayısıyla kitaptan uzaklaşmak, aslında bir anlamda medeniyetten uzaklaşmaktır; karanlığı aydınlatan kandilleri söndürmektir. Asla şüphe yoktur ki kitap adlı ilim, irfan ve hakikat kaynağıyla bağlantısını koparan toplumlar, hiçbir zaman medeniyet deryasına yelken açamayacaktır.

 

Modern zamanın gerekleri her ne kadar kitabın karşısına farklı alternatifler çıkarıyor olsa da bütün medeniyetlerin tarlası olan kitabın yerini almaya hiçbir şey muktedir olamayacaktır.

 

Çünkü kültür ve medeniyetlerin idamesi ilme ve irfana, ilim ve irfan da muhafaza edilip maziden âtiye uzanan bir köprü olmak için mutlak bir surette kitaba ihtiyaç duymaktadır.

Dolayısıyla insanoğlu okumadan ne kendisini ne de medeniyetini geliştirme imkânına sahip olamaz. Hele ilk emri “Oku” olan, “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu” diyerek ilmin ve cehaletin farkını ortaya koyan yüce bir dinin müntesiplerinin kitaptan uzak durması kesinlikle düşünülemez.

 

Bu anlamda inancının gereği olarak gittiği her yere ilim, irfan ve ahlâk bina eden şanlı bir neslin torunlarının, dünyanın bütün milletlerinden daha fazla kitap okuması gerektiği asla şüphe götürmemektedir.

 

“Oku” emri aynı zamanda medeniyetlerin güç ya da silahla değil, ilim ve irfanla kurulması gerektiği anlamına gelmektedir. Nitekim silah zoruyla kurulmuş olan nice hâkim güç tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolup giderken, ilmi ve irfanı esas alan milletler, kurdukları medeniyetler zamanla yıkılsalar bile bıraktıkları eserlerle yaşamaya devam etmişlerdir.

 

Son yıllarda büyük bir mutluluk ve heyecanla müşahede ettiğimiz bir şey varsa, o da ülkemizin her köşesinde birbirinden kıymetli kitap fuarları tertip ediliyor olmasıdır.

 

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin ve elbette anne ve babaların son derece değerli kalemlerle bir araya gelmesi, Aziz Milletimizin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin geleceği adına hepimize umut vermektedir.

 

Bu yıl ”15 Temmuz Şehitleri Anısına” teması ile 05-14 Mayıs tarihleri arasında 6’ncısı düzenlenmekte olan Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın Malatya’mız, bölgemiz ve Türkiye’miz için hayırlara vesile olacağından hiç şüphem yoktur.

 

Biliyor ve inanıyorum ki Malatya’mızın pek muhterem halkı ve il dışından teşrif edecek olan aziz misafirlerimiz asaletini Battalgazi’den, heybetini Beydağı’ndan, cömertliğini Fırat’tan alan Kayısının Başkenti’nde, fuarımıza iştirak edecek olan ilim ve irfan pınarlarından kana kana içeceklerdir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 6’ncı Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı münasebetiyle ilimizde ağırlayacağımız birbirinden değerli kalemlerimize, yayınevlerimizin, basın ve medya kuruluşlarımızın kıymetli temsilcilerine, onur konuklarımıza, kültürel etkinliklerle fuarımıza renk katacak olan sanatkârlarımıza, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye, organizasyonda emeği bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, Aziz Halkımıza, Necip Türk Milleti’ne ve tüm insanlığa kitapla tezyin edilmiş sağlık ve esenlik dolu bir hayat diliyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

Vali Toprak’ın ardından katılımcılara hitap eden Bakan Tüfenkci’nin konuşmasının ardından tüm protokol üyelerinin katılımı ile fuarın açılışı gerçekleştirilerek fuar çadırındaki stantlar ziyaret edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN