Vali Toprak, Şehit Polis Memurlarının Cenaze Törenlerine Katıldı

Vali Mustafa Toprak Tunceli'nin Pülümür ilçesinde  helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 7 polis memuru, 1 hâkim, 1 astsubay ve 3 helikopter mürettebatı için düzenlenen uğurlama ve cenaze törenlerine katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'ne bağlı Sarıgül Köyü kırsalında, olumsuz hava koşulları nedeniyle dün düşen polis helikopterinde şehit olan 12 kişi için Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama törenine İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile birlikte katılan Vali Toprak burada şehit Hasan Yıldırım’ın Babası ve Kardeşi ile görüşerek onları teselli etmeye çalıştı.

Uğurlama törenine katılmak üzere Elazığ’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Gürler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’u  Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte karşılayan Vali Toprak, burada düzenlenen uğurlama töreninin ardından şehit polis memurları Candaş Kaplan ve Hasan  Yıldırım için Malatya'da düzenlenen tören’e katılmak üzere tekrar Malatya’ya döndü.

Şehit polis memurları Kaplan ve Yıldırım'ın naaşları, Elazığ'da düzenlenen uğurlama töreninin ardından getirildiği Malatya Şehir Mezarlığında meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra katafalka konuldu.

2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım  Kocaoğlu, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, asker ve  polisler ile çok sayıda vatandaşın katıldığı burada cenaze töreninin ardından Şehit Yıldırım'ın naaşı Şehir Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliğinde İl Müftüsü Ümit Çimen'in okuduğu duanın ardından toprağa verildi. Şehit Candaş Kaplan'ın naaşı ise yarın Akçadağ ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesinde toprağa verilmek üzere Şehir Mezarlığı Morguna kondu.

Şehit Yıldırım'ın naaşı’nın toprağa verilmesinin ardından Şehidin naşını sarılı olduğu Türk Bayrağını babası Suat Yıldırım’a, Fotoğrafını da kız kardeşi Tuğçe Yıldırım’a teslim eden Vali Toprak, akşam saatlerinde her iki şehidinde baba evini ziyaret ederek tekrar taziyelerini iletti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN