Vali Ersin Yazıcı'dan TOKİ Konutlarında İnceleme

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Ersin Yazıcı, depremzede vatandaşlarımız için Yeşilyurt İkizce Mahallesi’nde İkizce deprem konutlarını ve Battalgazi  Orduzu Mahallesi’nde Gelinciktepe TOKİ konutlarını inceleyerek yetkili kişilerden bilgi aldı.

     AkabindeVali Yazıcı, depremler sonrası Akçadağ ilçesinde konut almaya hak kazanan vatandaşların belirlenmesi için kura çekimi öncesi Kırsal deprem konutlarını yerinde inceleyerekyüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Doğanşehir İlçesinde; Şatıroba Köyünde 13 ve Altıntop Köyünde 59 olmak üzere toplamda 72 konut, Akçadağ ilçesinde; Karapınar Köyünde 27, Kotan Gölü Köyünde 30, Çatyol (Bahri) Köyünde 31, Aşağıörükçü Köyünde 24,Aksaray Köyünde 23 ve Şeyhler Köyünde 14 olmak üzere toplamda 149 konut ve Yazıhan ilçesinde; Boyaca 1-2 Köyünde 16, Alican Köyünde 4, Gövük Köyünde 4 veBalaban Köyünde 17 olmak üzere toplamda 41 deprem konutu hak sahibi depremzede vatandaşlara teslim edilecektir.


Konutların geldiği son aşama hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, burada yaptığı değerlendirmede konutların bir an evvel tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi için yapılan çalışmaların takipçisi olduklarını ifade etti. Ardından projenin tamamlanmasıyla birlikte hak sahibi depremzede vatandaşlarateslim edilecek konutlarda güvenli, konforlu ve daha sağlıklı bir yaşam alanı sunulacağını belirterek yapılan inceleme ve değerlendirmelerle birlikte incelemelerini sonlandırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN