Turizm Treni Malatya'da Yöresel Canlı Müzikle Karşılandı

TCDD Ankara- Diyarbakır Turistik tren seferi başladı ve ilk yolcular bu sabah saatlerinde Malatya'ya geldiler.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 Tarihir Turistik Diyarbakır Ekspresi, tarihi Ankara Garı’ndan hareket ederek ilk seferine başladı. 1051 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır parkurunda seyahat eden tren, 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.  TCDD Ankara- Diyarbakır Turistik tren seferi başladı ve ilk yolcular bu sabah saatlerinde Malatya’ya geldiler. Malatya’da canlı müzikle karşılanan turist kafilesi akabinde Sanat Sokağında bulunan Malatya'nın önemli nezih mekânlarından Gastronomi mutfağıyla Çamlıca Restoranda kahvaltı yaptıktan sonra Fotoğraf Makinası Müzesi, Minia Malatya, Radyo ve Gramofon müzesi ile Arslantepe bölgesini ziyaret ederek ilimizden ayrıldılar.

 Kültür Bakanlığı organizesinde düzenlenen ve Malatya Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi, TCDD 5. İşletme Müdürlüğü’nün de katkılarıyla ilimize gelen,160 kişiden oluşan TCDD Ankara- Diyarbakır Turistik tren seferi yolcularını Vali Yardımcısı Talat Tabu, TCDD taşımacılık hizmetleri genel müdürü Ufuk Yalçın, TCDD taşımacılık hizmetleri daire başkanı Murat Akçay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Uzun, İş adamı Rıdvan Budak, İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Ali Cengiz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan V. Mükremin YAĞBASAN ve Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Ömer KAÇMAZ ile sektör temsilcileri karşıladı. 

Misafirler Malatyalı Meşhur Müzisyen Lütfi Acıbucu yönetimindeki Grup Malatya ekibi tarafından çalınan Malatya oyun havaları ile ve türküleriyle Malatya Gar alanında karşılandı. Bir süre müzik eşliğinde halay çeken ziyaretçilere bu esnada Malatya Valiliği tarafından Malatya Un Kurabiyesi ve kayısı ikram edildi. Turist kafilesini Gar’ da karşılayan İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Ali Cengiz,” Hizmete giren bu sefer ile ilimizin tanıtımına çok ciddi katkıları olacağından şüphemiz yok.

 İlk seferde ilimize gelen 160 kişilik turist kafilesini güzide şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.  Yolcular ise güzel bir karşılanma olduğunu ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Karşılama töreninin ardından gelen misafirler, Sanat sokağını Alanı içinde yer alan Fotoğraf Makinesi Müzesi, Minia Malatya, Radyo ve Gramofon müzesini ziyaret eden gezi ekibi şehrin bazı yerlerini gezerek kısa süre içinde ilimizden ayrıldı. Malatya tanıtımına ve ekonomisine katkılar sunan bu seferin Malatya’da mola vermesine vesilen olan TCDD Genel Müdür Yardımcısı Malatyalı Bürokrat Hemşerimiz Doç. Dr. Şinasi Kazancıoğlu’na ayrıca teşekkür ediyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN