Şehriban Günata Anadolu Lisesi'nin Temeli Atıldı

Vali Aydın Baruş, Hayırsever İşadamı Sabri Günata ile Eğitime 0 Destek Kampanyası kapsamında protokolü imzalanan 24 derslikli yapılacak olan 'Şehriban Günata Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 

İlimiz Yeşilyurt İlçesi Kayısı Araştırma Enstitüsü arazisinde yapımına başlanan 24 derslikli Anadolu Lisesi’nin temeli, kurban kesilerek ve dualar edilerek atıldı.

Okulu 2022 yılı nisan-mayıs aylarında tamamlamayı hedeflediklerini belirten Nadir Günata, temelinin atılmasından dolayı mutlu olduklarını ayrıca eğitime destek vermekten onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Beton kalitesinin yüksek olduğunu belirten sorumlu mühendis, kullanılan her betonun numunesi alınarak kalitesinin ölçüldüğünü böylelikle deprem bölgesinde yer alan ilimize kazandırılacak okulun da depreme karşı dayanıklılığının sağlanacağını belirtti.

2022 yılında teslimi planlanan okulun hizmete açılmasının Malatya halkı ve gençlerimiz için oldukça sevindirici bir olay olduğunu ifade eden Vali Baruş, Eğitime %100 Destek Kampanyasına destek vererek okulun yapımını üstlenen Sabri Günata’ya ve Nadir Günata’ya teşekkür etti.

Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine Vali Baruş’un yanı sıra Hayırsever İş Adamı Sabri Günata’nın kardeşi Nadir Günata, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN