Ekonomi Haberleri

Ekonomi Haberleri

Gezer, Emekliler Ve Asgari Ücretlilere Aylık 3 Bin TL Kira Desteği

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, göreve geldiklerinde Büyükşehir Belediyesi olarak dar gelirli vatandaşlar ve emeklileri ekonomik olarak destekleyecek projelerini açıkladı.

Başkan Gürkan, Esenlik Malatya'nın Markasıdır 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 20 yıldır atıl vaziyette duran ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya ekonomisine kazandırılan eski adıyla Yimpaş, yeni adıyla Malatya City AVM içerisinde açılışı gerçekleştirilen Esenlik Marketini ziyaret etti. 

Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi, Malatya Ekonomisi Hakkında Bilgiler Aldı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, heyetiyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Keskin’den Kayısı Üreticileri İçin İlaç Temin Edilmesi Çağrısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya ekonomisinin lokomotifi olan ve Türkiye’nin ise dünyada ihracatında söz sahibi olduğu kayısının ilkbahar ilaçlaması için devletin ve tarım ilacı şirketlerinin Malatyalı çiftçiye depremden dolayı yardımcı olması ve bu konuda bir organizasyon yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

Baykan Denim Tekstil İşletmesi Ziyaret Edildi

Vali Hulusi Şahin, ilimiz ve ülkemiz istihdamına, üretimine, ekonomisine ve ihracatına katkılar sunan iş dünyasına olan ziyaretlerini sürdürüyor.

İYİ Partili Sarıtaç, Küfeden Sadece Kriz Çıktı!

Eğitimci İşkadını Asuman Sarıtaç, Türk Lirasının değer kaybetmesiyle birlikte ülke genelinde önü alınamaz ekonomik krizin var olduğunu ve enflasyon canavarının her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Küfeden sadece kriz ve sefalet çıktığını kaydeden Sarıtaç,” Sırtlarında vatandaşın hakkını taşıyan bir küfenin olduğunu söyleyenler, küfelerinden sadece önü alınamaz bir kriz çıkarmıştır” Dedi.

Malatya ASKON'dan 100 Milyon Dolar İhracat

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, “Gayemiz ülkemizin dört bir yanında ülke ekonomimize katkı sunmak” dedi.

İYİ Partili Sarıtaç, Ekonomide Kurtuluş İYİ ’d

Eğitimci İş Kadını Asuman Sarıtaç, Malatya sanayisi ve ticaretinin İYİ Parti çözümleri ile daha da güçleneceğini söyledi. Sarıtaç,” Ekonomide Kurtuluş Planımızın ilk aşamasını oluşturan İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme Eylem Planı ile Malatya’da sanayi ve ticaret şahlanacak” dedi.

Milletvekili  Çalık, Türkiye Yüzyılı'nı Başlattık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı bir büyüme sürecine sokarak, kalkınmada ve ekonomik bağımsızlıkta tarihi bir dönüşümü gerçekleştirdik. Türkiye Yüzyılı'ını başlattık” dedi.

EXPO 2028 Malatya Lansman ve Vizyon Programı Gerçekleştirildi

27 Eylül 2022 tarihinde Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılan, 74. EXPO Genel Kurulunda alınan kararla 2028 yılında Malatya’da yapılacak olan, Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyon olan EXPO 2028’in lansman ve vizyon programı gerçekleştirildi.

Başkan Çınar, Yöresel Ürünlerin Coğrafi İşaret Tescil Belgelerini Esnaflarla Buluşturuyor

“Tescil Belgeleriyle Yerel Ekonominin Kalkınmasına Destek Sunuyoruz”

Çalık, Kayısı 5 Yılda 1,4 Milyar Dolarlık Döviz Girdisi Sağladı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya kayısısında son 5 yılda 467 bin ton kuru kayısı ihracatın gerçekleştirildiğini, bu ihracat ile 1 milyar 384 milyon dolar Türkiye ekonomisine katkı sağlandığını açıkladı.

Başkan Kiraz, AK Parti'nin Ekonomi Politikalarını Eleştirdi

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonunun aslında Sefalet Yüzyılı olduğunu belirtti.

Başkan Güder, Esnafların Sıkıntılarını Dinledi

‘Esnaf Gezisi ‘ programlarını sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ayakkabıcılar Çarşısı’nda bulunan esnaflarla buluştu. Ekonominin can damarı esnafların sorunlarını ve taleplerini yerinde dinleyen Başkan Güder, ilçede hizmet veren tüm esnaflara büyük önem verdiklerini belirtti.

AKÇADAĞDER Genel Merkezi Makrome Örgü Yapımı Kursu

Malatya'nın aktif Sivil Toplum Kuruluşlarından Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Merkezi Kadınlara yönelik Kurslar düzenleyerek ev ekonomisine katkı sunmak ve meslek öğrenme becerilerini geliştirmek için Arge Çalışmalarıyla takdir kazanıyor.

Başkan Sadıkoğlu, Her Bir Üyemiz Bizim İçin Kıymetli

2018 yılında 6 bin 600 olan üye sayısının yüzde 50 artarak 9 bin 600’e yükseldiğini belirten Malatya TSO Başkanı ve Başkan Adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İlimiz ekonomisinin büyümesi adına attığımız güçlü adımlar odamıza olan güveni de arttırdı.

Mabem’den LGS Yerleştirmelerinde Büyük Başarı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (MABEM), Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için yürüttüğü eğitimlerle ekonomik olarak dezavantajlı birçok öğrencinin başarılı sonuçlar elde etmesini sağladı.

Başkan Sert, Ekonomik Krizlerin En büyük ilacı Sosyal Dayanışma

Kıymetli basın mensupları değerli Malatyalı hemşerilerimiz öncelikle değerli vaktinizi verip bize zaman ayırdığınız için her birinize teşekkür ediyor ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum

Canlı Hayvan Pazarı, Bölge Ekonomisinin Mihenk Taşıdır

Başkan Çınar, Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Edip, Üreticilerle Bir Araya Geldi.

Yıldız’dan Malatya Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Keskin’e Ziyaret

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız, Yönetim Kurulu üyeleri ve İl Teşkilatının katılımıyla Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek ülkemizdeki ağır ekonomik krizin esnaflarımız üzerindeki etkilerini konuştu.

Yılmaz, Milletin İradesiyle Türkiye’de İyi’ler Kazanacak      

 İyi Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz Ekonomik Krizin artık her kesimi tedirgin ettiğini belirterek” 20 yıldır İktidar Olup ülkeyi yönetenlerin getirdiği son durum ortada” diyerek aşırı zam ve hayat pahalılığına sert tepki gösterdi.

Malatya TSO Üyelerinin Sorunları Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Ve Bakanlara Sunuldu

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TSO üyelerinin ilettiği sorunları ve çözüm önerilerini hazırlanan dosyayla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Bakanlara sundu.

Gürkan, Beton Yol Hem Daha Ekonomik Hem Daha Uzun Ömürlü

Malatya Büyükşehir Belediyesi daha ekonomik ve standartlara uygun olan beton yol yapım çalışmalarını Malatya’da ilk olarak Kızılay Üretim Merkezi içerisindeki bağlantı yolunda uyguluyor.

Durmak Yok, Enflasyona, Zamlara, Vergi Artışlarına Tam Gaz Devam

Aziz milletimiz; son dönemde ülkemizde yaşadığımız derin ekonomik kriz, hükümetin beceriksizliği ile halkımıza fatura edilmektedir.

Başkan Sadıkoğlu: Bu Zorlu Süreçte İşletmelere Kolaylık Sağlanmalı

Malatya Vergi Dairesi Başkanı’nın MTSO’ya yaptığı ziyarette konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Salgının bıraktığı ekonomik yarayı sarmaya çalışan üyelerimizin vergi dairesinde yaşadığı sorunların çözümü için kolaylık sağlanmalı” dedi.

Başkan Sadıkoğlu, Kayısıyla İlgili Tüm Sektörler Desteklenmeli

Malatya’da meydana gelen zirai donun ekonomik anlamda birçok sektörü olumsuz etkileyeceğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Üreticimizin bel bağladığı kayısımızı don vurdu.

Şişman, Turizm Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

Kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerimizi en iyi şekilde değerlendirerek ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayan turizm konusunda, toplumsal bilinçlenmeyi arttırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftasını kutluyoruz.