Diyanet Haberleri

Diyanet Haberleri

Başkan Güder’den İzcilere Sürpriz Ziyaret

Türkiye’nin aydınlık yarınları gençlere yaptığı yatırımlarla büyük takdir toplayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Öncü İzcilik Kulübü tarafından Genç Diyanet öğrencilerinin katılımıyla Orduzu Pınarbaşı’nda düzenlenen İzcilik Kampı’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, kamp yapan öğrencilerle sohbet etti.

Başkan Güder, Kurban Vekaletini TDV'ye Verdi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) sürdürdüğü vekaletle kurban organizasyonu olan "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyasına bu yılda bağış yaparak destek verdi.

Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gitme şansı elde eden hacı adayları için Yeşilyurt İlçesi Turgut Özal Mahallesi Ahmediye Camii karşısında bulunan alanda uğurlama töreni düzenlendi.

17’inci Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde erkek ve kadın din görevlileri arasında 2021 yılında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri münasebetiyle düzenlenen “17. Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma” yarışması finali ilimizde yapıldı.

Başkan Güder, Kurban Bağışında Bulundu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) sürdürdüğü vekaletle kurban organizasyonu olan “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek olmak adına kurban bağışında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Başkan Gürkan’a Ziyaret

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü

Başkan Güder, Tdv’ye Kurban Bağışında Bulundu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Diyanet Vakfı'nın sürdürdüğü vekaletle kurban organizasyonu olan “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasına destek olmak adına kurban bağışında bulundu.

Vali Baruş "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması"nda Dereceye Girenleri Makamında Ağırladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençliğe yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 81 il merkezinde düzenlenen "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" sonucunda ilimizde dereceye girenlere Vali Aydın Baruş tarafından ödülleri takdim edildi.

Malatya Kent Konseyi’nden Prof. Dr. Ali Erbaş’a Destek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma günü verdiği hutbede eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkilerle ilgili söylediği Kur-an’dan ayetlerle eleştirel bir bakış açısı getirmesi karşısında başta Ankara Barosu olmak üzere milletimizin kutsal değerlerine bir saldırı niteliğine büründürüldü.

Başkan Dağ;  Allah Eşcinselliği Ve Zinayı Lanetlemiştir

Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi’nden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma Günü Verdiği Hutbede Eşcinsellik Ve Evlilik Dışı İlişkilerle İlgili Açıklamasına Destek Geldi.

Başkan Mehmet Sağdıç, Ali Erbaş Hocamızın Yanındayız

Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a karşı karalama kampanyaları kınıyor ve Ali Erbaş Hocamızın yanındayız dedi.

Vali Baruş, Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş

Vali Aydın Baruş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Organizesi ile yürütülen Vekalet ile Kurban Kesimi kampanyasına destek verdi.

Vali Baruş, Gençlik Sabah Namazında Buluşuyor Etkinliğine Katıldı

Vali Aydın Baruş, Malatya Valiliğinin koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği “Gençlik Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliği kapsamında gençlerle ve vatandaşlarla bir araya geldi.

"Tescil Edilen Hafız Sayısı 150 Bini Buldu"

DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin: "Diyanet İşleri Başkanlığı'mız tarafından tescil edilen hafız sayısı 150 bini buldu"

Vali Aydın Baruş “Peygamber ve Gençlik" Konulu Konferansa Katıldı

Vali Aydın Baruş, Mevlidi Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınları Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt tarafından sunulan “Peygamber ve Gençlik" konulu konferansa katıldı.

Bardakoğlu, “Başkanımız, Toplumla Barışık Bir İnsan”

Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu ve TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Merkez Camii ‘nin Temeli Atıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı duanın ardından Üniversitesi Merkez Camii’nin temeli atıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Vali Kaban’ı Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı” için bulunduğu Malatya’da Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti.

Vali Kaban, “Din Öğretimi Formasyon”  Kapanış Programına Katıldı

Vali Ali Kaban, Diyanet İşleri Başkanlığı ile TİDEF’in yapmış olduğu protokol çerçevesinde düzenlenen din görevlilerine yönelik “Din Öğretimi Formasyon”  kapanış ve sertifika dağıtımı programına katıldı.

Prof. Dr. Bardakoğlu: Malatya Her Türlü Takdirin Üzerindedir

Bazı etkinliklere katılmak üzere Malatya’ya gelen Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu ile TMSF eski başkanı Ahmet Ertürk, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanlığı’na Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş atandı.

Vali Toprak, İyilik Sofrasında Yetimlerle Biraraya Geldi

Vali Mustafa Toprak Türkiye Diyanet Vakfı ve İl Müftülüğünce düzenlenen “İyilik Sofrası” nda Sevgi evlerinde bulunan çocuklar, huzurevi sakinleri, otistik çocuklar ve aileleriyle bir araya gelerek onlarla birlikte iftarını açtı.

Malatya’da Regaip Kandili Coşkusu

Malatya'da Regaip Kandili dolayısıyla Hacı Yusuf Taş Camiinde Mevlid özel programı gerçekleştirildi.