Vali Toprak, İyilik Sofrasında Yetimlerle Biraraya Geldi

Vali Mustafa Toprak Türkiye Diyanet Vakfı ve İl Müftülüğünce düzenlenen 'İyilik Sofrası' nda Sevgi evlerinde bulunan çocuklar, huzurevi sakinleri, otistik çocuklar ve aileleriyle bir araya gelerek onlarla birlikte iftarını açtı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak Türkiye Diyanet Vakfı ve İl Müftülüğünce düzenlenen “İyilik Sofrası” nda Sevgi evlerinde bulunan çocuklar, huzurevi sakinleri, otistik çocuklar ve aileleriyle bir araya gelerek onlarla birlikte iftarını açtı.

İftar’a Baro Başkanı Enver Han, Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, bazı daire müdürleri de katılırken ve çok sayıda vatandaş da iftar sofrasını yetimlerle birlikte paylaştı.

İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş’ın Kur’an tilaveti ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan tanıtım videosunun gösterimi sonrası da iftara katılanlar oruçlarını açtılar.

İftar sonrası da İl Müftüsü Ümit Çimen’in yemek duasının ve selamlama konuşmasının ardından iftara katılanlara hitap eden Vali Toprak”  ‘Üzerinde kardeşinin hakkı var. Bu Ramazan ve her zaman’ teması çerçevesinde idrak ettiğimiz mübarek Ramazan Ayı’nın bu güzel akşamında, bu güzel iftar sofrasında bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Özellikle şu an milletimizin birliği, ülkemizin bütünlüğü ve aydınlık yarınları olan çocuklarımızla bir arada bulunmak ayrı bir mutluluktur. Çünkü onlar sevginin, barışın, kardeşliğin, paylaşmanın ifadesidir.

Onlara sahip çıkmamız ve onları değerlerine sadık olarak yetiştirmemiz aynı zamanda ilimizin, ülkemizin ve tüm dünyanın geleceğine olumlu katkılar sunmak demektir.

Hayata çocukların gözleriyle masumca ve sevgiyle baktığımızda, oyun oynayan çocuklar gibi hayatı dostça ve kardeşçe yaşadığımızda akan kanların, süzülen gözyaşlarının dindiğini hayretle göreceğiz. Çocukların sinesinde kocaman bir yürek bulunduğunu ve o yürekte bütün insanlığa yer olduğunu ibretle müşahade edeceğiz.

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyururlar: “Müslümanlar birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple hastalığa tutulurlar.”

Bu hadis-i şerifte inananların sevgi, merhamet ve kardeşini esirgeyip koruma gibi son derece üstün nitelikli işlerde birbirlerine yardımcı olmaları gerektiği anlaşılmaktadır.

Buna göre birbirimizi sevmeli, birbirimize merhamet etmeli, şefkat göstermeli ve ihtiyaç hissedildiğinde birbirimize yardımcı olmalıyız. Çünkü biz Müslümanlar, sadece kendi din kardeşlerimize değil, başka din mensuplarına ya da herhangi bir dine mensup olmayanlara karşı da tam bir insani yaklaşım sergilemekle emrolunmuşuzdur.

Dolayısıyla mensubu olduğumuz Aziz Türk Milleti’nin de kadim geleneklerinden olan büyüğe saygı ve küçüğe sevgiyi daima ilke edinerek bize ihtiyaç duyan herkesin yardımına imkânlar dâhilinde koşabilmeli, insanlara önemli olduklarını hissettirebilmeli ve onları asla yalnız olmadıklarına inandırabilmeliyiz. İşte tüm bunları yapabildiğimizde Peygamber Efendimizin hadis-i şerifine riayet etmiş olacağımızı unutmamalıyız.

Sonuç olarak şunu bilmeliyiz ki; her insan bizlerden bir parçadır ve bizim herkese karşı ihmale gelmez sorumluluklarımız vardır. Bu sorumluluklar her insan için dini, hukuki, sosyal ve ahlaki bir mahiyet taşımaktadır. Bu bilinçte olan insanların çoğalması, dünyada kin, nefret, düşmanlık gibi kötü duyguların azalması, hatta yok olması anlamını taşımaktadır. Bu vesileyle şu mübarek saatler hürmetine bütün insanlığa huzur, barış ve esenlikler diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bu iftar sofrasında bizleri buluşturan Malatya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ediyor, oruçlarınızın ve ibadetlerinizin makbul olmasını dua ve niyaza ediyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

İftar sonrası masaları dolaşarak çocuklarla sohbet eden ve onlara sevgi gösteren Vali Toprak’ın bu sevgisinin de karşılıksız kalmadığı, çocukların ve katılımcıların da kendisine yakın ilgi gösterdiği gözlendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN