Battalgazi Halkı Başkan Güder'in Çalışmalarını Takdir Ediliyor

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 

       Göreve geldiği ilk günden beri durmak yok yola devam mesajı ile çalışan ve sürekli ilçeye kazandıran projeler yapan Osman Güder’e Battalgazi halkı sonuna kadar güveniyor ve yeni dönemde devam diyor.

       Tarihte çok fazla geriye gitmeden 6 Şubat depreminin ardından başladığı, tamamladığı ve devam eden projeler ile Battalgazi İlçesinin Osman Güder’e ihtiyacı var.

       Merkez İlçeler açısından yıkımın en çok meydana geldiği ilçe olan Battalgazi’de Belediye Başkanı Osman Güder sahadan hiç inmedi 10 aydır sahada ve gerçekten hizmet üreten bir Belediye Başkanı’ndan bahsediyoruz.

      Eski Malatya bölgesinde ağır hasarlı iş yeri sahiplerine hemen modern bir alan inşa ederek vatandaşların hizmetine sundu. Depremin ardından nüfus oranı ciddi şekilde artan ilçede vatandaşların ve esnafların mağdur olmaması için çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Eski Malatya ilçe merkezindeki meydan projesi ise bölge halkından yoğun destek alıyor. Vatandaş Başkan’dan oldukça memnun.

       Yaptığı sahil park projesi ile Malatya’ya ödül kazandırdı. Görenlerin de bizlerin de yorumu ödül ortada iken söylenecek pek bir şey yok ancak yorum tam bir prestij projesi oldu.

      Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile ortaklaşa depremzede öğrenciler için atlı terapi programı düzenlendi. Voleybol, basketbol alanları vb ile spor alanları genişletildi. Yaz okulu projeleri ile de yine çocukların ellerini hiç bırakmıyor. Gerçekten gençleri ve çocukları çok seviyor ilçenin en ücra köşesi de olsa basketbol sahası, park alanlarını yapmayı ihmal etmiyor.

       Başkan Güder, yola ilk çıkarken “asfaltsız yolumuz kalmayacak” sloganı ile çıktı ve ilçeyi en ücra köşelerine kadar gezin bu sözün ne kadar gerçekçi olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz.

       Battalgazi Kadın Kooperatifi ile kadınlarımıza gereken önem veriliyor. Kadınlar bu kooperatif vasıtasıyla bir çok alanda kendisini geliştiriyor ve alandan elde edilen gelirlerle de kendilerine destek veriliyor. Bunu başarmak çok zordur bu güne kadar onlarca kooperatif kurulmuştur ancak sürdürülebilirliği ile tanınan en iyi kooperatif olarak tanımlayabiliriz.

       Battalgazi imar anlamında gelişen bir bölge olarak adını bu dönemde daha fazla duyurmaya başladı. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ise yeni imar yollarını açmaya başladı.

       Özellikle depremin ardından vatandaşlar kurulan kooperatifler ve kendi bahçelerine prefabrik evler yaparak Battalgazi bölgesine yerleşti. Bu yoğunluğa yetişmek de gerçekten kolay değil.

       Ve diğer bir prestij projesi Tekstilkent. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla Battalgazi Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" çerçevesinde ilk etapta en az 500 kişinin daha sonraki süreçlerde ise yaklaşık 2 bin 500 kişinin istihdam edilmesi hedeflenen projede sona yaklaşıldı.

       Genç istihdamını hızlı bir şekilde sağlamaya yönelik olan bu program çerçevesinde Battalgazi bölgesinde üretimi arttırmak hedefleniyor. Hatunsuyu Mahallesinde 10 dönümlük arazi üzerinde inşası devam eden Tekstilkent Projesiyle birlikte, hem istihdam olanakları çeşitlenecek hem de        Battalgazi ilçesinin sosyo-ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlanacak, bölge yeni yatırımcıların cazibe merkezi olacak.

       Yapılan tüm yatırımlarına Sivil Toplum Kuruluşları, Oda Başkanları, Yerel ve Ulusal Basının istisnasız övgü ile bahsettiği tek Başkan diyebiliriz.

       Belediye İştiraklerinden olan MORMAŞ bir dünya markası haline geldi. Uluslararası alanda boy gösterecek. Başkan Güder’in talimatlarıyla yeni ekipman ve makine alımlarıyla MORMAŞ üretim üssü haline geldi. Ülkemizde 47 şehrimize çeşitli ürünlerin üretimini yapan ve 8 ülkede de yaptığı çalışmalarla bölgenin en büyük ve en saygın işletmelerinden biri olarak Türkiye’nin ihracatına da katkı sunan MORMAŞ Battalgazi markasını dünyaya tanıtıyor.

       Deprem konutları, kentsel dönüşüm konutları konusunda ciddi çalışmalar yapan ve vatandaşa güven veren açıklamalarıyla bir adım daha öne çıkıyor. Kentsel dönüşümde deprem öncesinde dahi ciddi çalışmaları olan bir Başkan. Depremin ardından hem deprem konutlarının hem de kentsel dönüşümün ciddi takipçisi olmaya devam ediyor.

       İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı zulümlerin ardından tüm sosyal tesislerde bulunan İsrail ürünlerini raflardan kaldırttı. Çalışanların kartlarını TROY’a taşınması için gerekli çalışmaları hızlıca başlattı. Kasım ayında sosyal tesislerin gelirlerini Filistin Halkına gönderdi.

       Tarihi, doğal ve kültürel çevrenin korunmasını sağlayan ve değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması, tarihin modern yapılarla bütünleşmesini sağlayan Eski Malatya Meydan Projesi ile Tarihi Kentler Birliği’nden ödül aldı.

 

       Başkan Güder tarafından dar gelirli ailelere destek amacıyla ilçede hayata geçirilen “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında yeni bir proje hayata geçiyor. Daha önce yapılan proje kapsamında 600 eve doğalgaz sobası kurulumu yapılırken yeni projeyle 400 konuta daha doğalgaz sobası döşenecek.

       Başkan her alanda hizmet üretmeye, çalışmaya, bölgeye kazandırmaya devam ediyor. Bu yüzden Battalgazi İlçesi’nin Osman Güder’e, Osman Başkan’a ihtiyacı var.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN