TÜGVA Malatya Şubesinin Konuğu AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan A. Adayı Kahraman Kavuk Oldu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

         AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Kahraman Kavuk TÜGVA Malatya Şubesini ziyaret ederek Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilcisi Mesut Demir  ve gençlerle bir araya geldi.

       Kahraman Kavuk”  TÜGVA Malatya ziyaretimizde genç kardeşlerimiz ile sohbet gerçekleştirdik. Yapacağımız çalışmalar hakkında karşılıklı istişarelerde bulunduk. Yeşilyurt’umuzun geleceğini gençlerimizin enerjisi ile inşa edecek, her alanda gençlerimizin söz sahibi olması için var gücümüzle çalışacağız.

        Benimde bir aday adaylığı sürecim var Belediye Başkanlığı ile ilgili. Bununla ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Sizlerin Fikirleri bizler için önemli, bizler için kıymetli. Sağolsun Sayın Başkanımla da zaman, Zaman bir araya gelip değerlendirmeler de yapıyoruz.

KAVUK” BİZLER BU ŞEHRİ HIZLI ŞEKİLDE AYAĞA KALDIRMAMIZ LAZIM”

        Tabi şu anda memleketimiz farklı bir noktada. Deprem nedeniyle şehrimizin 3 te 1 i yıkılmış bir durumda. Bizlerin bunları hızlı şekilde ayağa kaldırmamız lazım. Devletimiz güçlü. Hükümetimiz güçlü. Hızlı bir şekilde karar alınarak  daha şubat ayından itibaren depremlerin hemen arkasından itibaren ikizce ve diğer taraflarda gelincik tepe tarafında inşaatlar başladı.

        Hızlı bir şekilde ilerliyor. 10 aylık bir süre geçti bu 10 aylık süre sonunda Yüzde 90 ı tamamlandı. Önümüzdeki aydan itibaren de teslimatlar başlayacak.

 Sayın Cumhurbaşkanımızın Gücüyle oldu. Bu işi herkes yapamaz, bu şekilde dizayn edemez. Bu şekilde yönlendiremez. Belki başka türlü olsaydı halen proje aşamasındaydı.

Ama bu gün bu konutlar bitmek üzere. Tabi bunla da kalmayacağız biz önümüzdeki süreçte yerinde dönüşüm ü de hızlı şekilde başlanması lazım. Şu an yüzde 65 yıkımlar gerçekleşti. 3 te birlik bir kısmı kaldı. İnşallah yıl sonuna kadar bu yıkımlarda bitecektir. Önümüzdeki süreçte de yerinde dönüşüm başlayacaktır.

       Bu süreçlerde nasip olursa bizde bu işin başında olursak bu süreçleri hızlandırmamız lazım. Bürokrasi engellerini de hemen hızlı bir şekilde aşıp bu insanları yönlendirmemiz lazım ki yerinde dönüşümün gerçekleşip Malatya dışına çıkan bu hemşerilerimizi de tekrar memleketimize gelmesini sağlamamız gerekiyor.

       İnşallah bunları hızlı şekilde dizyn edeceğiz. Diğer bir konu da kentsel dönüşüm. Konusu. Bu da çok büyük önem arz ediyor. İnşallah bunların da önünü açarak Yeşilyurt’umuzu eskisinden çok daha güzel, çok daha nitelikli binaları yaparak kalkındıracağız.

        Bunun mücadelesini vereceğiz. Bununla ilgili çalışmaları kısmen yapmaya başladık. İnşallah aday da olursak bunları tamamlayıp kamuoyuna da projelerimizi net bir şekilde paylaşmış olacağız. İyi bir Ekibe ihtiyacımız var tabi bu ekibi de kurmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Nasip olur görev verilirse de sizlerle bunları paylaşarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz.

KAVUK” İSTİŞARE KÜLTÜRÜNE ÖNEM VERİYORUM”

         Zaman, zaman istişare etmek te lazım. Bu istişare kültürü önemli. Buna inanıyorum Bunu yapmamız gerekiyor. Bu istişarelerle de şehrin geleceğini de planlamış olacağız. Yaşamımız oyunca kendi içimizde tecrübelerimiz deneyimlerimiz oluştu. 

        Siyasi Parti olarak’ta AK Parti Malatya İl Başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Bu arada siyasi tecrübelerimiz oluştu. Kendi işlerimiz de var o da bir tecrübedir. Çünkü sahada bunları yaşıyoruz. Bunları biliyoruz Yaşadığımız zorluklar ileriye yönelik te bir tecrübeye de yol açıyor.

        Belediye ilgili de Ailemizin içinden gelenler olduğu için oradan tabi tecrübeler dolaylı olarakta oluşmuş oluyor. Nasip olursa biz bu görevi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Tabi bunu Şehrin ileri gelenleriyle, siyasetçileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve sizlerle hep birlikte yapacağız. Toplum olarak yapacağız.

      Benlikten çıkmamız lazım, biz olmamız lazım. Bunu yapamadığız takdirde şehir kalkınamaz, ilerleyemez, öyle küs olma lüksümüz yok. Şu şurada bunu yaptı. Bu burada bunu yaptı diye hiç kimseyle küs olamayız.

      Bir yönetici vasfı geldiği an böyle bir lüksümüz ortadan kalkıyor. Zamanı geldiğinde gerek büyükşehir ile olsun gerek diğer ilçe belediyeleri olsun, gerek Malatya’nın siyasetçileriyle olsun, Milletvekillerimizle olsun, İl Başkanımızla AK Parti Teşkilatıyla olsun elbirliği ile biz bu şehrin eskisinden çok daha fazla güzel nitelikli bir şehir için bir çaba sarf edeceğiz.

        Çok çalışacağız. Çok çalışmamız gerekiyor. Ben çalışmayı seviyorum. Zaman dilimi gözeten biri değilim. Bizde mesai diye bir kavram olmaz. Cumartesi Pazar olmaz biz Ailemizden de böyle gördük. Bu şekilde kendimizi yetiştirdik.

       Bir yerlere gelmekte kolay olmadı. Bunun zorluklarını da biliyorum. Bu zorluklarla bir yerlere geldik. Yarın bu görevler olduğunda da zorluklar olacaktır çünkü şehir zor bir noktada.  Allah’ın izniyle bu zorlukların da üstesinden gelerek başaracağız. “

           Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilcisi Mesut Demir ise” Bugün TÜGVA’mızda bizleri ziyaret ettiniz şeref verdiniz. Mutlu olduk, memnun olduk. Yönetim kurulumuzla birlikte sizleri ağırlamak bizler için ayrı bir şereftir.

     Tabi Malumunuz 6 Şubat depremlerinden sonra şehrimiz ciddi manada hasar gördü. Yeni bir dönem yeni bir sayfa süreci başlamakta. Bununla birlikte yerel yönetimler yerel seçimler önümüzde. İnşallah hep birlikte bu dönemi kazasız belasız nir şekilde atlatırız.

DEMİR” BELEDİYE NOKTASINDA CİDDİ BİR TECRÜBE KATACAĞINI UMUT EDİYORUZ BÖYLE DÜŞÜNÜYORUZ”

        Artık Malatya’mızın 5 yıl daha inşası noktasında hep birlikte bir çözüme kavuşturmayı umut ediyorum. Bu manada sizin tabi gerek önceki siyasi ve şu anki ticari işleriniz tecrübeleriniz belediye noktasında ciddi bir tecrübe katacağını umut ediyoruz böyle düşünüyoruz.

         Bu manada AK Parti iktidarında ciddi şekilde Malatya’mıza önceki dönemlerde hizmetler geldi. Ama deprem birçoğunu hasarla sonuçlandırdı. İnşallah bunların tekrar yapılabileceğini düşünüyoruz, umut ediyoruz ve az öncede bahsettiğiniz gibi bu görevler bu süreçler ciddi manada yoğun ve stresli görevler.

         Biz bunu yapacağınıza inanıyoruz. Bu manada gerek fiziki gerek manevi ve ahlaki noktada içerisini dolduracağınıza inanıyoruz. Rabbim Güç kuvvet versin. Bu süreci kazasız belasız atlatma nasip etsin. Çıkmış olduğunuz yolda muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim yolunuzu açık etsin İnşallah. Rabbim hayırla sonuçlandırsın diyor hoş geldiniz diyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN