Yılmaz, Şehrimizi Birlikte Ayağa Kaldıracağız

6 Şubat Depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da Şehrin yeniden ayağa kalkması için İş İnsanı Siyasetçi Tahsin Yılmaz'ın öncülüğünde istişare toplantısı düzenlendi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

6 Şubat Depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da Şehrin yeniden ayağa kalkması için İş İnsanı Siyasetçi Tahsin Yılmaz'ın öncülüğünde istişare toplantısı düzenlendi.  6 Şubat Depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da Şehrin yeniden ayağa kalkması için İş İnsanı Siyasetçi Tahsin Yılmaz’ın öncülüğünde istişare toplantısı düzenlendi.

        AK Parti Önceki dönem İl Yöneticisi, İşadamı Siyasetçi Tahsin Yılmaz’ın ev sahipliğinde Malatya’nın sahipleri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili, Önceki dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Baro Başkanı Onur Demez, MESOB Başkanı Şevket Keskin, STK Temsilcileri, Kanaat Önderleri, Siyasi parti temsilcileri, Muhtarlar olmak üzere önemli Akil isimlerin katıldığı  Malatya’nın geçmişi ve geleceği konulu istişare toplantısı Malatya’nın önemli ve özel mekânlarından Han Restorant’ta gerçekleştirildi.

         Yoğun ilginin olduğu Malatya’nın geçmişi geleceği konulu istişare toplantısında Malatya’nın imarı ve ihyası sürecinde ‘yapılanlar-yapılması gerekenler’ başlığı altında istişare bulunulurken 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerin önemine vurgu yapıldı.

        İşadamı Siyasetçi Tahsin Yılmaz açılış konuşmasında” Şehrimizi Birlikte ayağa kaldıracağız. Malatya’nın sahibi yok diyenlere de en güzel cevap buradaki görüntü yeter. Malatya’nın İmarı ve İhyası için Bürokrat, siyasi Parti temsilcileri, STK Temsilcileri, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekilimiz Bakanımız Bülent Tüfenkçi, Esnaf temsilcilerimiz, Oda Başkanlarımız Akil İnsanlarımız hepsi burada düzenlediğimiz istişare toplantımıza katıldı. 

         Bu da Malatya’nın saipsiz olmadığının en güzel örneği. Bundan sonraki süreçte de Malatya’mızın ayağa kalkması için herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaya devam edecektir. İlk defa bu büyüklükte geniş kapsamlı istişare toplantısında bir araya gelindi. Bu da gösteriyor ki Malatya’nın gerçek sahipleri bu enkazı kaldıracak güce sahiptir.”

        Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Pandemi dönemi ve 6 Şubat depremlerindeki çalışmaları yapılan hizmetleri anlatırken istişare toplantısına katılanlar tarafından yoğun alkış yağmuruna tutuldu.

        Başkan Gürkan Malatyalıların Algı yaratmak isteyenlere fırsat vermeyeceğini, bunlara gereken cevabı da yine milletin vereceğini belirterek Malatya’nın yeniden İmarı ve İhyası için hep birlikte daha fazla çalışarak enkazları kaldıracağını ve Malatya’nın eskisinden daha güçlü ve güzel olacağını belirtti. 

GÜRKAN’IN KONUŞMALARI SIK SIK ALKIŞLARLA KESİLDİ
Büyükşehir Belediyesinin Malatya genelinde yapmış olduğu bazı çalışmaları anlatan Başkan Gürkan, “ Malatya’da herkesin ifade ettiği gibi Malatya tarihinde yapılan hizmetlerin kat kat üzerinde hizmetler yapıldı. Alt yapı, su, kanalizasyon, arıtmalar, kültür merkezleri, hizmet binaları, yeşil alanlar gibi hangi konuda olursa olsun, kat kat daha fazla hizmetler yapıldı.

              Elazığ depremi, pandemi ve 6 Şubat depremlerine rağmen bunların yapılması gerçekten de Cenab-ı Allah’ın bir mucizesidir. Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın, Malatya’ya verdikleri değer önemlidir. Valimiz, muhtarlarımız ve diğer paydaşlarımızla birlikte el ele vererek sahada şunu dedik; ‘akarsulara atık su karışmayacak’ dedik. Doğu Kollektörü yapıldı. 
 
          Batı Kollektörüne cesaret edilemiyordu; yapıldı, bitirildi. Bütün ilçelere arıtmalar yapıldı ve tüm ilçelerin yolları asfaltlandı. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm yollar asfaltlanmış, ayrıca ilçe belediyelerine ait yolların da yüzde 70’inden fazlası asfaltlandı. Bu anlamda bu ekibe teşekkür ediyorum. Bir taraftan şehrimizin üst yapıları, kuşak yolları, kütüphaneleri, parkları, kültür merkezleri, spor salonları, gençlik kampları yapılırken bir taraftan da altyapı hizmetleri devam ediyor. Depremle birlikte tamamen hasar gören altyapı yenileniyor. 

         Diğer taraftan da 74 konteyner kentimizin asfaltı, içme suyu şebekesi, kanalizasyonunu yani kısaca altyapı ve üstyapı çalışmalarını yaptık. Kıyametin provası dediğimiz yüzyılın felaketinden de el birliğiyle çıkacağız ve şehrimizi ayağa kaldıracağız. Şu anda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla yapmış olduğumuz ortak çalışmalarla şehir merkezimizin ihalesi yapıldı. 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü etap ihaleleri ile ilgili plan ve proje çalışmaları yapılıyor. 

         Diğer taraftan da yerinde dönüşüm ile ilgili çalışmalar için Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı kurduk. Devletimizin vermiş olduğu hibe ve kredi ile yerinde dönüşümü sağlama gayreti içerisindeyiz” dedi.

        AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise ucuz kahramanlıkların 3 – 5 resim çektirip sosyal medyada paylaşmayla olamayacağını, bunlara kimsenin prim vermeyeceğini belirterek yaraların sarılması adına çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek programı organize eden Tahsin Yılmaz’a teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN