Son Günlerde Eğitim - SİNAN İPEK

Son Günlerde Eğitim


Son zamanlar da eğitimde radikal kararlar alınıyor. Bu gün gelinen nokta da hala kafalar karışık olsa da, gençlerimizin üniversiteye ilk adımı konusunda oldukça yararlı kararlarında alındığı aşikar.

İki madde eleştirilere oldukça açık. Tarih gibi önemli bir dersin neredeyse sınavda etkisiz hale getirilmesi ve bu kararların ekim ayında alınması bir çok yayın kuruluşunu zarara uğrattı ! YÖK ‘ün bu iki durumu ciddi manada düşünmesi ve telafisini yapmasını gerektiği kanaatindeyim.

Ama son zamanlarda eleştiriyi abartan ve çocuklarımıza sistemin kötü manada değiştiğini vurgulayan bazı kişi ve  kurumlar var. Şimdi yukarda bahsettiğim iki eleştiri maddesi hariç soruyorum size iki sınav arasında sıkışıp kalan sizler değildiniz. İlk sınav sonucu açıklanınca motivasyonu düşenlerde sizler değildiniz. Konular yetişmeyecek kaygısı ile veli ve öğrencilerimizin aldığı özel derslerin parasını da sizler ödemiyordunuz. Bu mağduriyetleri yaşayanlar bizim gençlerimizdi ve yeni sistem de bu mağduriyetler en aza çekilmiş durumda görünüyor.

Her gün bu çocuklara sistemi eleştirerek yaklaşırsanız, bu gençler sisteme güven duymadan hazırlanır ve güven duymayan bir beyin duruma tam anlamı ile odaklanamaz…

Devletimiz üniversiteye geçiş sınavında temel yeterlilik esasını göz önüne almıştır. Yani bir öğrenci eğer üniversite basamaklarına adım atmak istiyorsa matematik ve Türkçe ye hakim olmak zorundadır.

İlk sınav da kişinin beyin egzersizi yaptırılacak ve ikinci sınavda öğrencilerimiz kendi alanlarında bu yarışı tamamlayacaklardır.

üniversiteye girerken alınan olumlu kararların meyvelerini yakında hep birlikte göreceğiz ama buradan bir eğitim danışanı olarak tarih ve zamanlamanın verdiği zararların gözden geçirilmesi konusunu yinelemekteyim.

‘’bürokrasi halkını her yönü ile düşündüğü vakit demokratik çalışmış sayılır’’ diyerek

Bu yolda yürüyeN tüm veli ve öğrencilerimize yeni sistemde başarılar dilerim. Öğrencilerimiz için, eğitim için ,gelecek için eğitime gönül vermiş her bireye sonsuz saygılarımı sunuyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Oca
15Kas
16Ekm

Son Günlerde Eğitim

14Ekm
15Eyl

İyi Başla İyi Gitsin...