İyi Başla İyi Gitsin... - SİNAN İPEK

İyi Başla İyi Gitsin...


Üç aylık bir tatil maratonunun dan çıktınız yeni döneme alışma konusunda bazı sorunlar yaşamanız çok doğal. Yazı eğitime yönelik geçiren özellikle teog ve ygs ciler bence şanslısınız rakiplerinize göre iki fark önde sezona başlıyorsunuz. UNUTMAYIN sınav ülkesiyiz ! o rahat yatağınızdan kalkıp okulunuza kursunuza gidiyorsunuz bir sürü sıkıntılar yaşadınız ve yaşayacaksınızda.. bir durup düşünün derim bu emek niye?

Eğer sen her gün okuluna, kursuna  adet yerini bulsun KOD’u ile gidersen beynin bu yanlış KOD’a hizmet edecektir. İşte tamda bu nokta da sizi maalesef çokta şanslı göremiyorum. Hele ,hele ciddi bir meslek arzunuz var ise bunu şimdiden unutun ve bu pembe rüyadan uyanın derim.

Yerinizde olsam bu sene ilk işim rehberlik servisi veye size en yakın kararlı bir hocadan pilot kule ilişkisi kurardım ! hocaya gider hocam benim KULEM olurmusunuz diyerek kendimi mutlaka bir bilir kişiye teslim zimmetlerdim. Biz toplum olarak kendi başımıza DİSİPLİNİ zor sağlayan bir yapıya sahibiz. Heleki enerjiniz yüksek oluşumunuz henüz tamamlanmadı işte bu nedenle takip,rapor verme,sorumlu davranma alışkanlıklarımızı en aksatabileceğimiz yaşlardayız.

Başarının ip uçlarından biriside benim gözümde günlük soru hedefi,tekrar bölümleri,haftalık bitirilecek ünitelerin ve kitapların koçun ile belirlenmesi ve ona bir yıl boyunca hesap vereceğinin sözünü verebilmek ve uygulamak. Bu yöntem ile takip ettiğim bir çok öğrencim inanın büyük başarı sağladılar.

İŞTE BURASI ÖNEMLİ !

Ayrıca bu yıl kendine telkin etmen gereken en önemli durum öğrenciliği mesleğin olarak kabullenmek daha doğrusu tırnak içinde söylüyorum biraz HADDİMİZİ bilmek ! eğer kendine öz saygın var ise ve şuan bulunduğun durum,yani mesleğiniz öğrencilik ise,bunun hakkını vermelisin…

Seninle bu öğrencilik mesleği boyunca dalga geçecekler belki,birileri başarını çekemeyecek ve engelleyecek,belki isyan edeceksin bu monoton gidişata ama unutmaki işte o birileri senin yerine sınava girmeyecek. Kendi maaşını çektiğin gün bu günler aklına gelecek ve iyiki yolumdan dönmedim diyeceksin o gün.

HAYALİNDEKİ MESLEĞE ULAŞMAK İSTİYORSAN ÖNCE BULUNDUĞUN MESLEĞİN (ÖĞRENCİLİĞİN) HAKKINI VERMELİSİN DERİM.

HANİ HER ZAMAN NE DİYORDUK ACI YOKSA BAŞARIDA YOK !

YENİ DÖNEMDE BAŞARILARINI DİLİYORUM SEVGİLİ ÖĞRENCİ…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Oca
15Kas
16Ekm

Son Günlerde Eğitim

14Ekm
15Eyl

İyi Başla İyi Gitsin...