İndirime Gel İndirime - GÜL YAĞMUR

İndirime Gel İndirime


Halkın geçimini sağladığı  gıda ürünlerindeki yüksek fiyatlarla ilgili devletin  denetleme kurumlarından acilen el atılmalıdır. Eyer bu denetimler yapılmasa ileride vatandaşlarımız çok zor sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorum. Şimdi yaşadığımız bu sıkıntıları daha önceden yaşamıştık ve inşallah geriye dönmeyiz.

 

Dolar bahane ederek üründen zarar ediyorum diye zam yapanlar, şimdi de dolar düşüttü bu zammalar hala devam etmektedir. Yine altın düştü hala marketler el yakıyor. Hala zarar ediyoruz diye dert yananlarda var. Vay halimize diyelim. Hayatın altı zarar üstünde zarar yani..

 

Ne oldu bir kaç büyük firmaya ceza kesildi, sonuç ne oldu ve yine unutuldu. O verilen ceza miktarları da senin beğenmediğim ve para üstü olarak almaya tenezzül etmediğimiz hani O,1 kuruşlar var ya işte  o kuruşların aylık ciroları  milyonları aşıyor.

 

 Yani verilen cezalar o firmalara sinek ısırığı gibi geliyor. Eskiden Malatya’da Şeker iş sendikasına ait  marketler vardı ne oldu. Seker fabrikasında çalışan işçilerine çek karşılığında alışveriş yaparlardı onlarda para yoktu. Bu alışverişleri vatandaşlarımızda yapardı. Peki şimdi ne oldu.

 

Tanzim diye adlandırılan bu market yıllarca faaliyet  gösterdi. Fiyatlarında normal piyasaya göre 3/1 fiyatındaydı. Neden diyeyim  Malatya’nın kendi yerel işletmesi olan, Malatya’nında adını  taşıdığı Esenlik şirketine ait marketler zinciri böyle bir uygulamayı başlatmıyor, bu uygulama çok mu  zor.

 

Malatya'nın öz evladı olmasına rağmen  Malatya’ya üvey evlatmış gibi davranması  sizce doğru mu? Bir haftalığına Esenlik kartı olanlara indirim  yapmışlar hayırlı olsun diyelim. Siz Malatya belediyesine ait bir işletmesin, sizin yapmanız gereken diğer işletmelerden ayrı olmak ve onlardan ayrı saf tutmak  değilimdir?

 

Neden bir hafta değildi yılın her günü halkın yanında olan bir market statüsü sınıfına girmiyorsunuz. Bu market sadece siyasi dönemlerde  görev alan partilerin marketi mi yoksa üzerinde  yalnız Malatya Belediyesi yazılı içindeki reyonların firmalara kiralandığı bir kâr amaçlı bir market mi? Derim ki takdir sizlerindir.

Eskiden radyoda bir reklam çıkıyordu. Şöyle diyordu "Koş koş Himmet abi radyoda bizim reklam çıktı ". Bizde öyle mi yapalım esenlik indirim yapmış Koşun millet.. Belli başlı bir kaç ürüne .Bunlardan bir kaçı şunlar.. Ekmek 1 TL Salça 38 TL

 

Eskiden çocukları oyalamak için ellerine salça ekmek sürüp verirlermiş. Galiba bizlere  gelen misafirleri oyalamak için şerbetlerimizi renklendirmek için salça sürüp  veririz artık.. Ha salçadan mideniz mi  bozuldu, ona da çözüm var, tuvalet kağıdı da indirimde.. Galiba onların anlamadıkları bir sorun var  ve bizler onu anlatamıyoruz. Kime ve kimlere nasıl anlatacağız

 

Bu market Malatya belediyesine ait olan bir  market. Şahsa ait bir yer değil  bunu anlatamıyoruz. Malatya’da bulunan diğer faaliyet gösteren marketler  nasıl bir fiyat uyguluyor o beni ilgilendirmiyor. Beni  bana ait olan ilgilendirmeli yanımda bana ait olan olmalı. Markete gittiğimde toptancısından ürün fiyatından fazla  ücret ödeyip  almak istemiyorum. Bu benim bir vatandaş olarak doğal hakkım olmalı..

Daha ne diyeyim... Yazık yazık diyelim. Yazık oluyor. Olan tabi ki vatandaşlarımıza oluyor. Ne olur geliniz bu gıda fiyatlarını hep birlikte ele alalım. Biz sesimizi duyuramıyoruz ama yine de yazmaya devam edeceğiz. Geliniz hep birlikte Ülkemize ve Malatya’mıza sahip çıkalım. Ve yine marketlerdeki fiyatlara el atalım.

Kalın sağlıcakla

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
21Ekm

Kıssadan Hisse

16Haz

Abuzer'in Aşı

21Şub

Aciziyetin Bu Kadarına da Pes...!

10Şub

Boğaziçi Üniversitesi

06Şub

İndirime Gel İndirime