Toprağına Gurban Olduğum Vatanım - FERAH USLU

Toprağına Gurban Olduğum Vatanım


Canımızı , kanımızı feda edecek kadar sevdiğimiz vatanımız hepimizin aynı havayı soluduğumuz ve yaşadığımız yuvamızdır.Türk’üyle, Laz’ıyla, Kürt’üyle,Roman’ıyla, Arab’ıyla, Çerkez’iyle , Sünni’siyle, Alevi’siyle birlikte yaşadığımız, devletimizi kurduğumuz ve vatanımız için dışardan gelebilecek tüm kötülüklere karşı koruduğumuz ANA VATANIMIZ.

Aynı topraklar üzerinde  aynı dili konuşuyor, ortak dini paylaşıyor  örf ve adetlerimiz topraklarımızı  korumak atalarımızın düşmana karşı yazdığı destan, tarihimizi birlik ve beraberlik içinde paylaşarak milli sınırlarımız içinde yaşadığımız vatan  hepimizin.

Dünyamız var  olduğu,dönmeye devam ettiği sürece vatanımızı düşman elinden kanımızın son damlası akıncaya kadar çekip aldığımız topraklarımızı birlik ve beraberlik  içinde sonsuza dek her zorluğa  karşı koruyacak  ve yaşatacağız.

Geçmiş tarihimiz dönüp baktığımızda  coğrafi konumundan büyük önem taşımakta ve düşmanın başını döndürmekte ve bu nedenle hep savaş halinde olmuşuzdur.Bu nedenle canım Ana Vatanımızı korumak namus borcumuzdur.

Hayatımıza ve yaşamımıza anlam kazandıran doğup , büyüdüğümüz,nefes aldığımız vatanımız bizim için çok değerlidir.Yaşamımızı renklendirdiğimiz, hoyratça kullandığımız,tabiatıyla, doğal güzellikleriyle anlam kazandıran  evimizdir.Son zamanlarda yaşanan kargaşa, kaygı,mutsuzluk,insanların yaşamlarının hiç öneminin olmadığını gördüğümüz ve aynı havayı soluduğumuz  vatanımızı hiçe sayanların amacı nedir? Paylaşılamayan nedir?İnsanlara ve vatanımıza verilmek istenen zarar nedir? Bizler birlik ve beraberlik içinde yaşarken derdiniz nedir?

Allah’ın,yarattığı mucize güçle  var olduk, ne kadar ömrümüz  varsa o kadar yaşayıp tekrar yüce Yaradan’a,  geri döneceğiz.Dünyaya gelen her insanoğlu,vatanına,milletine,inancına ve yaşam tercihlerine göre özgürce  düşünerek nasıl yaşayacağına karar verir ve öylece yaşamını sürdürür.Hiç bir kuvvet ve güç  hiç kimsenin vicdanına ve aklına hükmetmeye hakkı yoktur.

Ben bazen çok düşünürüm , acaba sizlerde  hiç düşündünüz mü? Milletsiz , vatansız yaşayan insanlar var mıdır ?Devletsiz bir yaşam olur ,ama milletsiz  insanlar olamaz.Her milletin kendine has gelenek, görenek,örf ve adetleriyle bütünleşmiş ve yaşadığı yer yuvası olmuştur. Yaşamını orda  sürdürmüş, sevincini, acısını, mutluluğunda kucak açmış ve vatanı ile özdeşleşmiştir.

Var olan güzellikleriyle, doğasını süsleyen bu güzelliğiyle insanlarla bütünleşerek anlam kazanmıştır.Biz insanoğlu bu güzellikleri  kendimize seçtiğimiz topraklarımız uğruna kanını, canını sevdiklerini  , tüm değerlerini geride bırakarak hiç düşünmeden feda ettiği bu vatan , bu topraklarımız  bizim ana topraklarımız deyip vatan sevgisi ile büyüdük, bizden sonra gelecek nesile öğreterek  vatanın bizler için ne kadar değerli olduğunu aşılamaya çalışan  ant için milletiz.

Her bir karış toprağı sarıp sarmaladığımız vatanımızın kıymetini bilelim.Bizlerden uzak yaşayan ailemize,evlatlarımıza, vatansız milletlere örnek olarak büyüdüğümüz  ve başkalarının rüyalarını süsleyen, iştahını açan topraklarımızı  koruyup , kollamak boynumuzun borcudur.Hiç kimseye fırsat vermeden burası bizim topraklarımız burası TÜRKİYE , sonsuza dek yaşayacak, yaşatacaz  diyerek var olduğumuzu  tüm gücümüzle göstermeye devam edeceğiz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz