Suyun Önemi - FERAH USLU

Suyun Önemi


Su canlıların yaşamlarını devam ettirebilmesi için gerekli, canlılar için önemli ve dünyamız için mucize maddedir. İnsan vücudunda büyük oranda su bulunmaktadır. Suyu biyolojik olarak incelersek çözücü olması özelliği ile vitaminleri, minerallerin hem vücudumuza taşınması hem de çözülmesi görevini yapmaktadır. Hal böyle iken insanların yaşam sürecinde ki her safhasında beslenme, dolaşım, boşaltma, üreme gibi faaliyetlerin gerçekleşmesinde büyük önemi vardır.

Su yaşam ortamın alışmasında temel ana unsuru olması gibi kendi yaşam ortamıdır. Suyun kalitesi son derece önem taşımaktadır. İnsanlığın ve canlıların devamı için suyun öneminin bilincine vararak birçok önlemler almalıyız. Bunun için çözüm yolları ve çalışmalara hep birlikte projeleri hızlandırmalıyız.

Dünyamızda suyun çok olduğunu bilsekte içilebilir su oranı çok fazla değil. Dünya üzerindeki nüfus oranında yükseliş, sanayinin artması, teknolojininin  son yıllarda daha da fazlalaşması ve çevre kirliliği insanların  bilinçsizce  su kaynaklarının  kirletilmesindeki artıştan dolayı koruma altına almaz isek gelecekte su sorunu yaşama ihtimalimiz çok yüksek.

Hızla büyüme gösteren şehirlerimizin çoğalması, nüfus sayısının artması ile birlikte su kaynaklarının ihtiyaçları karşılayamaz duruma gelindiği bilinmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile deniz suyunu arıtarak içme suyuna dönüştürüldüğünü de biliyoruz. Memleketimizde su oranının fazla gözüksede belli miktarlarda yağış düşsede ve yağış alsada bu her zaman su ihtiyacımızı karşılayacağımız anlamınada gelmez.

Sanayinin artması, tarımın makinaya dönüşmesi, çevrenin kirlenmesi suyunda kirlenmesine neden olmaktadır. Biz insanlar çevreyi nasıl koruyacağımızı, göstereceğimiz ilgiyi ve önemi veremediğimiz için kirliliğe sebep olmaktayız. Evsel atıklarımızı, endüstriyel atıklarımızı ve tarımsal atıklarımızı bilinçsizce attığımız için su kaynaklarımızın kirlenmesinin önüne geçemiyoruz. Etrafımıza baktığımızda suda kirliliğin tehlikeli boyutlara vardığını görebiliriz.

Su kaynaklarımız sanayinin artması,  nüfusun artması, tarımsal gübre ve ilaçların kullanılmasından dolayı su sıkıntısı çekmeye başladığımızda gerçeklerle yüzleşeceğiz. Bu böyle devam edildiği sürede gelecekte geri dönüşümü olmayan su sorunu ile karşı karşıya kalacağımız gün gibi ortada. Bu sebeple sularımız ve su kaynaklarımızın kirletilmesine göz yummayalım. İnsanlarımız bu konuda bilinçlendirilmeli ve hassas davranmalıyız. Su ve su kaynaklarımızı koruma altına almalıyız. Gelecek nesillerimizin yaşamı bizim elimizde olduğunu asla unutmamalıyız. Hedefimiz nesillerimize içilebilir su ve yaşanabilir çevre bırakmak için çözümler üreterek su sorununu aza indirgemiş oluruz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz