Şiddetin En Zayıf Halkası Olan Hayvanlara Yapılan Zulüm - FERAH USLU

Şiddetin En Zayıf Halkası Olan Hayvanlara Yapılan Zulüm


Şiddetin en zayıf halkası olan hayvanlarımıza yapılan zulüm insanın kanını donduruyor.Gün geçmiyor ki görsel, yazılı basında, çevremizde görüyor ,okuyor ve duyuyoruz. Zehirlenen, işkence edilen, tecavüz edilen, yakılan, kesilen hayvanlara yapılan zulüm gün geçtikçe artıyor.

Sokak hayvanları olsun , sahipli hayvanlar olsun uygulanmakta olan şiddet ve zulüm görüntüleri sosyal medyada  paylaşılarak şiddetin boyutu  hızla yaygınlaşmakta ve içimizi acıtmakta.Nasıl bir toplum olduk demeden geçemiyorum  ?

İnsanlar toplum içinde yaşadıkları şiddeti masum , gücününyetemeyeceği canlılara yöneltmekte .Görüyoruz ki kadınlar, çocuklar ve hayvanlara yapılan şiddet yaygınlaşmış durumda.Toplumsal şiddetin en zayıf halkası olan hayvanlara şiddeti engellemek için mücadele etmeye devam etmeliyiz tıpkı kadınlara çocuklara  yapılan şiddeti engellemek için verdiğimiz mücadeleye devam bıkmadan usanmadan devam etmeliyiz.

Toplumumuzda ki insanların ruh haline bakacak olursak şiddete, zulüme olan eğilim fazlalaşmış. İnsanların içindeki şeytani düşünceler, öldürme isteği, işkence etme arzusu, zarar verme isteği ile dolmuş. Ruhen içlerindeki  çürümüş , kokuşmuş  kişilikleri ortaya çıkartıyorlar.Her geçen  gün bu bozulmuş, içlerindeki kötülüklerle yaşaması ile yaşanması zor bir toplum olmaya başladık.

Kendilerinin hırsları yüzünden her alanda şiddet artmakta ve  kendilerinde hak bulmakta . Aile içinde , insanlarda, çocuklarda , kadınlarda ve sesiz hayvanlarda.Dünyanın neresinde olursak olalım neresinde yaşarsak yaşayalım insan yada insan olmayan hiçbir canlı ayrımı yapmadan  hayvanları ne zaman sevmeye başlayacağız ?

Ne zaman  can taşıdıklarına gerçekten inanacağız?

Ne zaman hayvansever insanlara ‘’ hadi ya bu gösteriş yapıyor ,kafayı kırmış’’ demekten vaz geçeceğiz ?

Etrafımıza şöyle baktığımızda bir dolu kameraların yer alması ve medyanın anında görüntülemesi ile şiddetin ne kadar büyük boyutta olduğunu  ve gün yüzüne çıktığını  unutmayalım.İnsanlarımız bilinçli olarak hayvan beslemeliler mademki aldınız ailenizin bir parçası olarak kabul ettiniz çocuğunuzu nasıl  büyüttüyseniz  aynı özenle , ilgi ile bakın.Asla gösteriş için yapmayın. Gelecekte iyi toplum, merhametli insanlar olabilmemiz için  her canlıya nasıl davranılacağını  iyi bir eğitim sistemi ile başlayarak çocukluktan itibaren her canlının  önemi ve can taşıdığı gerçeğini öğretin. Bu bilinçle şekillenen bireyler    kişiliklerine gelişmiş olur.

Aynı toplumda yaşadığımız ve nefes aldığımız sahipli yada sahipsiz  hiç fark etmiyor hayvanlara yapılan işkencenin  affedilecek yanı yoktur.Hayvanlar sessiz kullardır ve zamanı geldiğinde konuşacaklardır.Ahir zamanda sorguda yer alınacağı zulüm edenler cezalandırılacaktır.Merhamet edenlere  yüce yaradan Allah’ta , merhamet eder.Sizler yerdekilere merhamet edin ki, size de merhamet etsinler.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz