Ne Oldu İnsanlarımıza? - FERAH USLU

Ne Oldu İnsanlarımıza?


Bilim ve teknolojinin artması ile yaşam tarzımızda değişti.Git gide artan kalabalık, kargaşa,büyük şehirlerdeki artış, doğal yaşamdan uzaklaşma , doğal besinlerden uzaklaşmamızla birlikte insanlarımız stres altına yaşar  oldu. İnsanlarımız geçmişte en kısa mesafelere yürüyerek giderken şimdi araçlarla gider oldu. Teknoloji ve bilimin gelişmesiyle birlikte insanlarımız daha rahat olacağına bir huzursuzlukların, mutsuzlukların git gide   arttığını görmekteyiz. Doğal, yaşamdan, doğal  besinlerden uzak kaldığımız hazır besinlere yöneldiğimiz  için hastalıklara karşı dirençlerimiz yok denecek kadar az .

İnsanlar  her her türlü teknolojik  aletlere  sahip.Fakat yine mutlu değiller.Etrafımıza dönüp bir baktığımızda birhaber. Dünyada da neler oluyor  diye kimsenin umurunda bile değil.Eskiden insanların ömürleri uzun idi oysa giderek ömür süresi aşağıya doğru çekiliyor.

Sağlıksız beslenme, aşırı yağlı yiyecekler,kilo artışları, spordan uzak  durmak, üşengeçlik,vücut hareketsiz olduğu için yakamıyor bu nedenle hastalıklar başgösteriyor.Bunlardan dolayı yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları,şeker, böbrek rahatsızlıkları baş gösretmekte vb başka hastalıklar.Doğal olan herşeyi tüketen biz  insanların  vücutları çalışıyor, yürüyor, günü yatarak geçirmiyor,spor yaptığı için vücut aldıkları kaloriyi yakıyor ve yaşamından  mutluluk duyuyorlar.Vücut dirençleri güçlü olduğu için hasta olma olasılığı çok az.

Çevremize dönüp baktığımızda  taş binaların yükseldiği,yeşil alanın azaldığını ve oksijenimizi tükettiğimiz gün gibi ortada.Sağlığımızı  mala, mülke ve paraya tercih eder olduk.Derelerimiz, ırmaklarımız, göllerimizin kirlenmesi , kuruması hat safhada ve kirletiyoruz her yeri.Hep tüketme yönünde yol alıyoruz üretmeye değil.Köylerimiz bile eğlence ve hoş vakit geçireceğimiz  yeri olarak kullanılmaya başladı.

Dünya nüfusu  gitgide artıyor.İnsanlar kalabalıklaştı.İnsanlar tüketsin diye hep bir arayış içindeler.Organik hiç bir şey kalmadı önemini yitirdi.İşte bu nedenle insanlarımız  sürekli hasta.Yakın zamana geri dönüp baktığımızda insanların ömürleri uzundu.Oysa şimdi gitgide kısalıyor.

Bilim ve teknoloji biz insanlara kolaylık sağlarken bazen bizleri strese sokarak  mutsuz olmamıza neden olabiliyor.İnsanlarımızda aşırı yoğunluk,stres, kalabalık, kargaşa, trafik, çevre kirliliği,insanların birbirine olan davranışları, ikili ilişkilerdeki kavgalar, yalan , riyakarlık,  kadın , çocuk, hayvan ölümleri her şey o kadar yoğun yaşanıyor ki stres bizi esir almış.

 İşte karşımıza çıkan  bu tablo bizim yaşamımızı kabusa çeviriyor.Günümüz insanı anlaşılır gibi değil,  artık şekil değiştiriyor. Hoşgörü , sabır yok, uzlaşma yerine kendini haklı çıkarmalar, sanki her an patlayacak etrafı yok edecek bir bomba gibi dolaşmakta.Böylesi durum karşısında insanın içinde uzaklaşmak  istiyor ve uzaklaşıyor da .  Ne oldu bizim insanlarımıza mutasyona mı uğradı demeden geçemiyorum ?

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz