İyiler Her Zaman Kaybeder - FERAH USLU

İyiler Her Zaman Kaybeder


İnsanlar yaşamın aktörleridir.İnsanın yapısında yaşanacak, yapacak yada yapılmış her şey mevcuttur.İnsanın olmadığı yerler  şekillenemez ve vücut bulamaz.Diğer canlılardan ayıran  en büyük özellik akla sahip olmasıdır.Bu sebepten dolayı her canlının insana ve  doğanın gereği de  insanlarda sadece insana muhtaçtır.İyiliği , kötülüğü insanlar oluşturmakta olup yaşamın içinde ne varsa insanoğluna aittir.

 Yaşamlarının  güzel olması için hayal kurar ve her şeyin en iyisine sahip olmak ister.Bunlara sahip olmak herkesin hakkıdır.İnsanların yaşam temel öğesi mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamını sürdürmektir.Fakat insan kavramını incelediğimizde  iyiliklerin yanında insanlara verdiği zararlarda onların eseridir tıpkı iyiliklerde olduğu gibi.

Nedendir ki insan ruhunun bir tarafı iyilik diğer tarafında  kötülük vardır.Sevgiyi doruklarda yaşamasına rağmen  neden kötülüğe yönelir bilinmez ? Nasıl oluyorda acıma duygusu, sadakat,merhamet  ve sevgi nasıl bir anda tükenebiliyor ? Mutlu, sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirdikten sonra yetişkin dönemnlerinde farklı davranış sergiliyorlar ?Bu soruları  genişlettikçe  sonu gelmez.

Kötü insanın herkese zararı büyüktür.Bu kötülükleri aza indirgemek için elbirliği içinde olmak gerekiyor.İyilik duygularımızı kaybettiğimizde sevgimizi, saygımızı, sahip olduğumuz herşeyi kaybederiz.İnsan kendi eliyle yaptığı herşeyin önüne geçilemiyor.Dalavera, hırsızlık,yalan,tehdit,öldürme, tecavüz gibi  ardı arkası kesilmeyen davranışlar.

İnsanın içini acıtan ve derin yaralar açılan davranışların  sonucunda insanlardan uzaklaşır olduk.İnsanlara yapılan bu kötülükler hep yakınından gelir yada çok değer verdiğinden .Tanımadığın insandan zarar çok azdır ve hiç gelmez.Sorunlar daha çok yakınlardan doğar.Bir çok sebeplerden dolayı.İnsanı en çok yakınınından dolayı  yaşadığı durum üzüntüye boğar.İyiliğe karşılık kötülükle karşılık verenler işte bu insanı çok incitiyor.İşte bu sebeplerden dolayı karşımıza bir çok küs insanları görür ve  duyar olduk.Ve hatta  günümüzde yerini, yurdunu terk edenler, aile bağlarını koparan insanlar  gün geçtikçe çoğalmakta.

Görülüyor ki günümüzde iyiliğin karşılığı yok olmuş, tükenmiş, tüketmişiz. Her zaman iyilik yaptığın an senden iyisi yok.Ancak bir gün yapma senden kötü insan olamaz,herşey biter ve kara listenin en başında yerini alırsın.

Her ne olursa olsun asla iyilik yapmaktan vaz geçmeyelim.Ne kadar fazla iyilik yaparsak  insanlığa ve yaşama bir çok şey kazandırmış oluruz.Kötülüklere inat iyilik yapmaya devam.Her kim kötülük yapsa bile asla kötülüğe meyil vermeyelim.Yaşamımızı bu  iyilik duygularıyla beslersek biz kazanırız.Her şeye rağmen içimizde ki sevgi hissini kaybetmeyelim ve sonuna kadar severek iyilikleri yapmaya devam edelim .

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz