İyi Günde Kötü Günde Hep Birlikte - FERAH USLU

İyi Günde Kötü Günde Hep Birlikte


Deprem memleketimizin gerçeğidir ve deprem kuşağında yer almaktayız.Günün ilerleyen saatlerinde  unutulmayacak ve hafızalardan silinmeyecek öyle bir sarsıntı ki tarifi imkansız.Sanki kıyamet koptu ve ilk dakikalarda  acı gerçekle yüzleştik.Yaşanan  büyük şok ve sarsıntıdan sonra gördüğümüz manzara insanın içini acıtıyor ve derin yaralar açıyor.

Yıkıntılar içinden gelen yardım çığlıkları, enkaz altında kalan yaşlı, genç ve çocuklarımız  yüreklerimizi dağladı.Depreme dayanıksız evler kardeşlerimize mezar oldu,  kimi komşularımızı evsiz kaldı .Şu an buraları görseniz içiniz dağlanır daha düne kadar cıvıl cıvıl hareketliyken , her evden ışık sızarken  sokaklar adeta karanlığa gömüldü .

Zor günler geçiriyor  herkes.Ne kadar sürecek, ne zaman bitecek belli değil.İşte böyle bir ortamda hayatın zorlukları ile başbaşa.Yaşanan deprem gerçeğinden dolayı etkilenmiş durumda .İnsanlarımız  sevdiklerini, anılarını, hatıralarını  ve hayallerini kaybetmiş  haldeyken yaşam savaşını sürdürmek adına ev arayışı içinde iken depremin şoku yanında fırsatçıların şoku ile karşı karşıya kalmaktalar.

Böylesine kritik süreçte birbirimize yardımeli uzatıp  , destek olacağımıza  vicdansızlık yapılmakta.Fırsatçılığı meslek edenlere sözüm.Elinizi taşın altına  koyun  düşünün bu durumda sizde olabilirdiniz ? Yarının ne göstereceği belli değil.Gün fırsatçılık günü değil, fedakarlık günü…

Depremden dolayı mağdur olmuş vatandaşlarımıza yaptığınız haksızlık ve vicdansızlıktır.Bu şekilde davranarak elinize ne geçecek ki ? Kimi kardeşlerimiz enkaz altında can verdi, kimilerinide evleri ağır hasar almış tek tek yıkılıyor iken fırsatçılık yapılır mı?

Depremde zarar görmüş vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını  gidermek  için milletçe seferber olurken .Bazı  ev sahipleri depremi fırsat bilip kiralara iki kat zam yapmaları kabul edilir gibi değil.

Depremden dolayı bir çok evler hasar aldı ve kullanılamaz durumda iken yardım kurumlarının çadırlarında misafir edilmekte çok şükür yardım ve  sağlık kuruluşundan, eğitiminden , barınması, yemesi her şeyleri en iyi şekilde karşılanmakta.Bir nebze olsun yaraları sarılmakta .İyi günde , kötü günde beraber olma konusunda  yaşanan sınavı beraber  geçmekteyiz.

Sonuç olarak depremi hep birlikte yaşadık ve birbirimize dayanışma ile sıkıntıları aza indirgeyebiliriz.Bizler deprem sonrası neden hiç bişey olmamış gibi davranabiliyoruz ? Deprem konusunda  bilinçlenelim, ne kadar bilgi sahibi olursak o kadar kolay atlatabiliriz.Yardım için elinden gelen her türlü yardımı esirgemeyen arama kurtarma ekiplerine minnettarız.Toplumumuzda böyle güzel insanların depremin yıkıcılığı karşısında morallerin tükendiği anda  bizlere sevinç yaşatan güzel yürekli insanlara teşekkür ederiz .Sizler kocaman bir ailesiniz ve iyiki varsınız .Vicdan sahibi insanlar yaşanan felaket karşısında elinden ne gelenibilyorsa yardımda bulunmalı ,fırsatçılığın adını bile ağzınıza almayınız .Sevgi ile kalın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz