Hocali Unutulmadı Unutulmayacak - FERAH USLU

Hocali Unutulmadı Unutulmayacak


Ermenistan tarafından 26 Şubat 1992 gerçekleştirilen katliam unutulmadı unutulmayacak.29 yıl geçmesine rağmen acılar dinmedi. Hiç bir acı karşılıksız kalmadı ve son kazanılan zaferle bir yüreklere su serpildi. Böylelikle 29 yıl sonra Ermenilere Hocaali’de, yaptığı zulmün bedelini ağır ödedi. Ermenistan yüzyılın en büyük ve acımasızca katliamını gerçekleştirdi ve kasaba tamamen yok edilmişti.

Ermenistan, 2 Karabağ Savaş’ında en ağır darbeyi aldı. Böylece Karbağ’da  katlettiği Azerbaycan  Türklerin  intikamı alınmış oldu. Susmuştu sessizliğe bürünmüştü katliamın gerçekleştiğinde görmedim, duymadım, söylemem der gibi üç maymunu oynamıştı tüm dünya.

 Ermenistan orada yaşayan Azerbaycan Türklerini, hedefi çıkarmaktı ve acımasızca gerçekleştirdiler katliamlarını. Kadın, çocuk, genç ve yaşlı demeden 26 Şubat havanın buz gibi karlı bir gecede 613 kardeşlerimizin yaşama haklarını ellerinden aldılar. Kaçabilen karla, kışla mücadele ederek kaçtı ama kaçamayan kardeşlerimiz Ermeni terörünün kurbanı oldu. Ermenistan katliamı stratejik amacın yanında intikam alma eylemi gerçekleştirmişti. Türklüğü yerle bir etmek istediler ama başaramadılar ve hiçbir zamanda başaramayacaklar.

Hocali, katliamı diyoruz çünkü çıkarları doğrultusunda bilerek ve isteyerek bilinçli hazırlanmış dengesiz insanların masum insanları acımasızca hunharca, işkenceyle öldürmesi katliamdır. 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan ordusu Türkiye ve Pakistan’ın, desteği ile işgal altındaki Karabağ topraklarını Ermenilerden kurtarmak için harekete geçti ve  45 gün süren savaşın ardından  Dağlık Karabağ kurtarılmış oldu. 28 yıl sonra Hocaali’de katledilen Azerbaycan Türklerimizin intikamı alınmış oldu. Böylece Ermenistan ordusu büyük bozguna uğratıldı. Topu, tüfeği bırakarak ve etrafa yakıp, yıkıp kaçtılar. Böylece tüm dünya devletlerine gereken mesaj iletilmiş oldu.  Bozguna uğratılan Ermenistan arkasına hangi devleti arkasına alırsa alsın başaramayacaklar.

Azerbaycan halkı 29 yıldır bu uğurda mücadelesini kararlılıkla sürdürmekte. Azerbaycanlı, masum sivil halkına yapılan işkencenin, zulmün ve yapılan soykırım konusunda dünya devletlerine belgelerle gerekli tutumu takınarak sorumluların cezalandırılması için gerekli tavrı  ve inançlarını da   koruyarak devam etmektedir. Katliama dair insanlık suçlarını yansıtan fotoğraflar ve belgeler her ülkede sergilenmesi ile diğer devletlerin acı gerçekle yüzleşmesine rağmen sorumlulara karşı hiçbir yaptırım yapılmaması acılarını dindirmiyor.

Katliamı gerçekleştirenlere karşı elde bulunan tüm belgeler sergilenerek gerçekler gösterilmeli. Çünkü fotoğraflar her zaman gerçeği yansıtır. Bunlar örtbas edilmemeli ve söz konusu tarihi kanıtlardır. Dünyada en korkunç gerçekleştirilen olaydır. Ermeniler hala dünya kamuoyunun karşısında başları dik yürüyebiliyorlar. Bunca yenilgiye ve yapmış olduğu katliama karşı.

Katliamın 29 yılında hayatını kaybeden tüm soydaşlarımıza rahmetle anıyorum. Biline ki KARABAĞ AZERBAYCAN’ındır.​​​​​​

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz