Her Zaman Kendinin Aktörü Ol - FERAH USLU

Her Zaman Kendinin Aktörü Ol


Sen ,sen ol ama hep kendin ol.Buradan aldığımız  ruhsal gücümüz hiçbir yerde yoktur.Başkaları gibi olmak için  hızla geçmekte olan yılların hep gerisinde kalırsın . Ancak  ömürlerini hep başkaları gibi olmak için uğraşan insanlar var ya onlar  hep var olmaya devam edecektir. Çocuklarımızı bile kendimiz gibi olması için zaman harcayanlarımız da bulunmaktadır.

Nihayetinde  olmuyor !diye kızdığımız zamanlar olmuyor değil. Çünkü oyun oynamak kendini değil, kendinden farklı oynamaktır. Bunu da başarmak öyle kolay değil.Eğer beklentilerimiz çok yüksek ise tabi ki olmuyor diye krizlere de gireriz ve işin içinden çıkamayız.

Gerçekten zor iş kendimiz olmayı başaramamış isek ve gün geçtikçe kendimizi  zor hale sokuyoruz. Aile içinde kendimizi komuta bizde diyerek, etrafımızdakini oyuncu olarak görmüşüzdür.’’ Sen çok iyi öğretmen olursun, yada doktor , iyi aile reisi  oyna bakalım öğretmenci ligi,  doktorculuğu, aile reisliğini  ’’ gibi söylemlerde bulunur başarısız gördüğümüzde de ‘’olmuyor, olmuyor’’ diye sinir krizi geçiririz. Ancak bu oyunda olmayan nedir bunu bulmaya çalışmalıyız?

Bizler çocuklarımızı yada çevremizdeki sevdiklerimizi ne zaman ki  olduğu gibi kabul edersek mutluluğu yakalamış olacağız. Her birimiz çocuğumuz yada başka bireyler bir yeri kazandığında, başarı elde ettiğinde yada işe girdiğinde gururlana,  gururlana bahsettiğimizde kendimizi başkalarının gözünde ezik  göstermemek adına davranışlar sergilediğimiz  oluyor.

Her insanın yeteneği ve işe olan yatkınlığı farklı farklıdır. Her birey başarılı olacağı işte mutlu hisseder kendini. Fikirde, düşüncede, anlayışta, inançlarda özgür olan insanlar her zaman başarılı olur ve bu uğurda çok yol kat ederler.

Bizde çocuklarımızı kendi gelişiminde ölçülü özgür bırakırsak tıpkı gelişmiş devletler gibi kendi çapında yükseldiğini, başarılı olduğunu görebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken husus eğitim sürecinde çocuklarımıza şekil vermek değil, onların gerçek yeteneklerini ortaya çıkarmak. Bunun için gayret sarf ederek istikrarlı bir şekilde yol almasını sağlayan anlayıştır.

Çocuklarımıza baskı ile sınırlandırma koymadan özgürlük tanımak, ihtiyaçlarını karşılamak, hedefsiz, mücadele ruhu olmayan, zorlukları aşmayan, yaşam problemlerini çözmeyen çocukların yetişmesine yol açacaktır. Her şeyi dozunda hayata geçirmeliyiz ve öylede olmalı. Gerçek özgürlük dozunda, kıvamında olan özgürlüktür. Hiç kimseye ve kendine zararı olmadan her şeyi yapmak gün yüzüne çıkarmaktır.

Sağlıklı olmanın verdiği özgürlüğü sevdiklerimizle yaşamaktır bunu unutmayalım. Sevgilerimle.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz