Hayallerimizi Hayata Geçirmek - FERAH USLU

Hayallerimizi Hayata Geçirmek


Buda neyin nesi dediğinizi duyar gibi oluyorum .Herkesin bir hayali vardır ve hayal kurmak boşa geçen zaman olarak algılansa da  kurduğumuz hayali hayata geçirmektir önemli olan.Her hayalin bir amacı, bir rengi, neşesi, görüntüsü ve duygusu vardır. Bizler hayallerimizi bir film gibi onu renklendirerek , şekillendirerek gerçeğe dönüştürebiliriz.

Benim hayalim gelecekte çok iyi sporcu olmak iyinin en iyisi olmak.Herkeste olduğu gibi  hayata geçirmek için kapasitemde var.Beynimiz insanı insan yapan  en önemli özelliğimizdir ve düşünerek  yapmak istediğimiz şeyi canlandırarak film gibi oynatmamızı sağlayabiliyoruz.Eğer gerçekten çok iyi sporcu olmak istiyor  ve bunu en iyi şekilde kurgulayabiliyorsak beynimiz bizi destekler.

Hayal kurmak ve hayata geçirmek için önce nasıl başarılı olurum fikrini düşünerek  bu istikamette  yön çizip  , bazı eklemeler yaparak kafamızda canlandırıp onu  şekillendirdikten sonra   zihnimi en iyi şekilde  kullanarak hayata geçiririm. Eğer bir engelle karşılaştığımızda bunu not olarak düşersek bizim karşımıza tekrar  çıkmasına izin vermeyiz.

Hayal ettiğimiz şey için hedef koyuyoruz ulaşılması zor  gibi görünsede  ulaşılabilir olduğunu asla aklımızdan çıkarmayalım.Ancak kendimize şu soruyu sorabiliriz hedefimizin bize ne sağlıyacağını? Bizim kurduğumuz hayallerimizde neler olacağını ? Yani hayalimizle hikayemizi birlikte kurguladığımız an  işte o zaman işte başarının resmi, başarının getirdiği vizyonumuz kendiliğinden ortaya çıkıyor olacaktır.

 Bir hikayesi olan hayalimizde  hedeflerimize ulaşmak çok daha kolay olacaktir.Hedeflerimiz için bir çok yol seçtiğimiz için  bir yolda sıkıntı çıkarsa hazırda bulunan öteki yolu takip edebiliriz.Bu arada sıkıntılar  ve endişelerimiz azalmış oluyor. Karşımıza çıkan zorluklarla baş edebilmek daha da kolaylaşmış oluyor.

.Çünkü hayal ettiğimiz  hedefimiz tam karşımızda duruyor bizi bekliyor.Bazen hayal kurmadan hedefe ulaşmak istiyoruz.İşte o zaman sıkıntılarla boğuşuyoruz. Zorluklar ne kadar güçlü olursa olsun baş etmeyi bilmeliyiz.

Hedeflediğimiz her ne olursa olsun meslek seçimizde, kariyerimizde, aile içinde ve diğer şeylerde  ciddi anlamda önem taşımaktadır.Ulaşmak istediğimiz her şey için hayata geçirmeden önce  zihninizde canlandırın, şekillenmeye başladığında hayal kurun, bu sizin için destekleyici olacaktır.Hayal kurmayı zaman kaybı olarak görmeyin, hayal ettiğiniz her ne ise onu canlandırın  filminizi kurgulayın ve sorun kendinize gelecekte ne yaparak  hayalimi gerçekleştirebilirim  ?  Hayalim gerçekleşmeye değermi ?  diye korkmayın kendinize soracağınız sorulardan sorun araştırın ve hayata geçirin. Ailenizi, iş arkadaşınızı, spor yaşamınızı hikayenizin içine alarak kurun ve bu hayalinizin gerçekleşmesinde ne kadar içinde olacaksınız diyearaştırın  ve destek alın.

TÜM HAYALLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİ DİLEĞİYLE …

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz