Güçlü Devletlerin Değişim Süreçleri - FERAH USLU

Güçlü Devletlerin Değişim Süreçleri


Zaman içinde her şey değişebilir.Çevremize baktığımızda  her şey anında değişime uğrayabiliyor. İnsanlar , insanlar tarafından sınanabiliyor.Bazılarımız fark edebiliyor , bazılarımızda hiç farkında olamıyor , fark edenler mutluluğun , huzur içinde yaşıyor .Ancak farkında olmayanlar anlamsız ve  hiçbir ifadesi açıklanamayan  sıkıntıların, kendini  tartışmaların içinde  bulabiliyor.Bu döngü hem insan yaşamında , hemde ülkeler arası için geçerli.Her etki  durumunda nasıl bir tepkime yol  çizeceğimiz  zaman içinde belirlenir.Bugün zengin olanlar yarın fakir, güçlü olanlar ise zayıf duruma düşebilir. Bunun hiç önemi yok burada önemli olan göstereceğimiz tutumumuzdur.

Yakın tarih sürecine geri dönüp baktığımızda Doğu çok zengin ve güç sahibiydi  ve hükmedebiliyordu .Oysa şimdi Batı güçlendi ve hükmedebiliyor.Ama bu  böyle devam etmeyebilir ve her zaman değişim olabilir.

Dünya sürekli değişim içinde.Bu değişimleri anlayabilmek için takip edip  bakış açımızı sürekli yenilememiz gerekmektedir.Eğer yenilikleri takip edemez isek daima geri planda kalabiliriz.Bu konuda istikrarlı olmalıyız.

Dünyadaki güç merkezleri Doğu’dayken, Batı’ya geçti , şu an Batı’dan Doğu’ya kayma yapmış .Güçlü devletle eskiden olduğu gibi değil, dağılma sürecine girmiş durumda için  güç Doğu’ya kaydı. Güç Çin  ve Rusya  devletinin ana merkezi olmak üzere.Bunu göre güçlü devletler kan kaybettiğini  görerek Rusya , ile  arasını düzeltip aradaki soğukluğu  kaldırmak için yumuşatma ve yakınlaşma  planını uygulamakta.Hedef  Doğu’da yükselişe geçen ve yıldızı parlayan emin adımlarla yol alan Çin’in , önünü kesmek. Çin’in  ve Rusya , büyüme süreci başladı ve yatırımlarını başka ülkelerde hızla ilerletmekte ve dünya kaynaklarından pay almak için hızlı bir şekilde hayata geçirmektedir.Ancak bu iki ülkenin çıkarları için çatışma noktaları yakın zamanda ortaya çıkabilir. İşte  Batı devletlerin kimin yanında yer alacağı ortaya çıkacaktır.

Batıya, dönüp baktığımızda  sahip oldukları güç ve kaynakları olumlu yönde kullanamadığını net olarak görmekteyiz.Batının güçlü olması sadece ve sadece  insanları sömürmek ve özgürlük haklarını elinden almak.

Gelecekte Doğu, eski zenginliğine, gücüne  dönmüş durumda fakat bu güce ve zenginliğe sahip olmak için her türlü oyun içinde oyun oynanmakta.Bu böyle devam ederse tıpkı Batının  şu an karşı karşıya kaldığı duruma düşebilir.Bu  döngü böyle devam eder gider. Burada dikkat edilmek husus her zaman çözüm arayışı içinde olmak kendimizi sıkıntı  içine sokmamak.Dayanışma ve işbirliği içinde olduğumuz zaman asla bir zarar görmeyiz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz