Girişmek Mi  ? Yoksa Girişimcilik Mi ? - FERAH USLU

Girişmek Mi  ? Yoksa Girişimcilik Mi ?


Girişmek bir işi yapmak üzere hazırlanmak, girişimci olmak ise girişimci olma durumudur.Emek, sermaye ve doğayı bir araya getirerek üretim sürecinin bir üretim faktörü olarak tasarlanır ve tüm riskleri üstlenmektir.

Girişimci olabilmek için illaki  bilim adamı yada bu konunun uzmanı olmaya  gerek yok.Teknolojinin her yıl geliştiği bu dönemlerde net olarak görebiliyoruz.Önümüzdeki yıllarda da teknolojide ışık hızında gelişimeler olacağı gün gibi ortada.

Girişimciliğe atılım yapmak için yeni fikirlere sahipseniz  bu takdire şayan ne mutlu sizlere.Bütün mesele girişmek mi  ? Yoksa girişimci olmak mı? Girişmek bir işi yapmak üzere hazırlanmaktır.Girişimci olmak üretim sunar.Bir plan, bir projeyi yöneten  kişide olabilir.Bunun için çok düşünmeye gerek yok.

Burada önemli olan nokta cesaret ve risk alabilme yetisidir.Risk almayı göze almayan asla girişimci olamaz. Risk alırken tüm planların en ince detayına kadar bilgi sahibi olmalı ve dikkatli hareket etmelidir.

Girişimcilik desteği alacağımız kurallara, kanunlara uygun ve sunacağınız düşüncelerin planı ve projesi risk alma özelliğini taşımalıdır.Duruşumuzla, bakış açımızla ,  heyecan gerektirmesi ve sunumuzda etkili olmayı çok iyi bilmeli.

Cesaretle atılan adım ilerlemek istediğimiz bu yolda attığınız her adım yol haritanızı çizecektir.Bu uzun yolda etkileyici şekilde hazırladığınız  projeler rakiplerinizide çok iyi analiz ederek ilerlemelisiniz ki hedefinize ulaşabilesiniz.Yalnış adımlar atarak ilerlediğiniz yolda yol haritanıza başlamadan bitmesine  müsade etmeyin ve çok dikkat etmek gerekiyor.

Rakiplerinizi çok iyi analiz ederek enine, boyuna  düşünüp kendi çözüm şeklinizi  çevreye göre dengede tutmalısınızki dengeli olsun.İnsanların beğenip , beğenmediklerini ve hoşlandıkları bölümler hakkında  yorum yapabilirler .Bu yorumları gözardı etmeden  düzelterek  rakiplerinize karşı fark atabilirsiniz.

Girişimcilikte  hedefinize ulaşmak ve bu uğurda yol almak için en uygun zaman çizerek planlarınız, projelerinizi denemek gerekiyor.Bu süreç zor gözüksede sonucun ne kadar değerli olduğunu görebilirsiniz.Girişimciliği hayata geçirmek için yatırıma gerek vardır.Teklif edilen   desteği kabul etmek gerekiyor.Elde ettiğiniz yatırım ile önünüzün  açılacağı gün gibi ortada.

Yeni ortam, yeni iş, yeni insanlar, yeni ilişkiler geçmişten ders alacak olursanız sizi kimse tutamaz.Artık adım attığınız  , çizdiğiniz yol haritanızda ve hayata geçirdiğiniz projelerle  aynı çizgide  emin adımlarla  yeni projelere  atılım yaparak  başarıya imza atabilirsiniz.

‘’MANTIK SİZİ A NOKTASINDAN B NOKTASINA GÖTÜRÜR.HAYAL GÜCÜ İSE SİZİ DİLEDİĞİNİZ HER YERE GÖTÜRÜR. ALBERT EİNSTEİN ‘’

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz