Geçmiş Yaşanmışlığınızı Gelecekle Kıyaslama Yapmayın - FERAH USLU

Geçmiş Yaşanmışlığınızı Gelecekle Kıyaslama Yapmayın


 Her ne olursa olsun ikili ilişkilerde biri diğeri üzerinde kendi çıkarları için yönetme durumudur.Kişiler duygu, düşünce ve davranışları ile karşısındakine kendi çıkarları doğrultusunda  hakimiyet kurmaya çalışırar. Böylesine durum karşısında  mağdur durumuna düşen kişilerin hissetiği şey şaşkınlıktan başka bişey değildir.Son zamanda görsel basın, yazılı basın ve gerçek yaşamda sıkça duyar olduk.  İkili ilişkiler yalandan ibaret olmuş sevgi yak , saygı yok.

Gerçek yaşamında  şaşkınlık hissetme nedeni ilk kez  başına gelmiş olması ve cevap verememe durumundan ibarettir.O an kendini sorgulamaya başlar.Neden böyle  ne konuştum ki  diye?Hiç kimseye bu şekilde davranmadığı için karşısındakine karşı böyle hissettiğinin farkına varır.

Bu gibi davranış sergileyen kişiler kendini çok sevilen ,kendisine hayranlık  duyulan ve sevilecek  kişi olarak görürler.Kendilerini herkesten üstün,mükemmel göstererek gerçek kişiliklerini gizleyerek kendini idol  olarak yansıtırlar. Çevremize dönüp baktığımızda böyle özellikte kişiler çok sayıda var ve sürekli artış göstermekte.Ancak insanın kendine çok fazla güvenmesi bazen kişiler üzerinde sıkıntı yaratabilir.Kişilerin sağlıklı özgüven geliştirmesi ya da öz güveninin düşük olması durumunda kendini idol olarak yansıtarak her şeyi bilen, mükemmel göstererek gizlemektedir.

İkili ilişkilerde ve sosyal yaşamda  her zaman başta olmak, sözünün dinlenme isteği ön plana çıkması özellikleridir.Kendi şahsına karşı olumsuz eleştirileri asla kabul etmezler ve katlanamazlar.

Sosyal yaşamlarında ön planda olmak,poh pohlanmak,övgüler,onure edilecek sözler ve tek ilgi odağının kendisinde olmasını beklerler.İkili ilişkilerde ise eski yaşanmışlıkları  ile son yaşanmışlıklarının üzerinde değerlendirme yapar. Şunu asla unutmayalım her insanın ayrı özellikleri vardır.Biri diğerine uymaz sahip olduklarıyla değil kaybettikleriyle oyalanıp dururken  eninde sonunda  sahip olduklarının kıymetini bilmediği için  kaybeder. Bu kaçınılmaz sondur.

Her insanın yaşanmışlıkları vardır.Zaman içinde her şey unutulur fakat izi kalır.Her insanın özellikleri farklıdır.Burada dikkat edilmesi gereken bu özelliğini hangi yönde kullanabileceğini çok iyi bilmektir. Görülüyor ki insanlar sahip olacağı gücün farkına varması sonucunda başaramayacağı hiçbir şey yoktur.Beklenti içinde olursak bilgi ve  tecrübelerimizi kullanamayız.Sahip olduğumuz gücü en iyi şekilde kullanırsak karşımızdakine sıkıca bağlanırız.

Ancak ben faklıyım, ben özelim,  özel ilgi ve alaka görme isteği ve üstün olma beklentisi içinde olursak kendi eksenimizin  etrafında döner dururuz.Şunu unutmamalı hiç bişey kimsenin ekseninde dönmüyor.Karşındaki insan karşı  sorumluluklarını yerine getirmezsen, sözünde durmuyorsan öncelikle bunları çok iyi bilmelisiniz.Kendi çıkarların ve menfaatin  için sözünde duruyorsan bu marifet değil iki yüzlülüktür.

Sosyal yaşamda ve kendi yaşamın içinde sorun çıktığında hata görmek yerine tüm olumsuzlukları başkalarında  yıkmak ,istedikleri zaman kibar ve etkileyici konuşma yaparak  özel hissettirmede çok başarılı olup gerçekte istediği için değil karşısındakinden istediklerini elde etmek içindir.Karşı tarafı tanımak için değil ilgi alanına girmek için sevgi sözcükleri ve hayranlık hissettirecek duygu odaklıdır.Elde edincede zafer kazanmışçasına sevincini yaşar ve mutluluğu elde ettikten sonra oradan uzaklaşarak ilişkiyi bitiriverir.

Asla suçluluk hissetmezler.Son zamanda yaşanan ikili ilişkiler  bu gibi davranışlar içinde ve bu gibi düşünce içinde olan  kişiler yaygınlaşmakta insanların kişiliğine, duygularına  saygısızlık yapmakta.Bu gibi davranışta olan kişiler sevdikleri için değil içindeki ilgisini tatmin etmekten başka bişey değildir.Rabbim bizleri böylesine sinsi, kişiliksiz insanlardan korusun.

 Sevmesini Bilmiyorsan Sevmeyeceksin Ve Seviyormuş Gibi Yapıp Yanaşmayacaksın.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz