Bilardo Sporuna Sahip Çıkalım - FERAH USLU

Bilardo Sporuna Sahip Çıkalım


Bilardo Disiplini Sporu  nezih ortamlarda oynanan , kahve kültürü olmayan , 30.000  üzerinde lisanslı sporcusu  bulunan  Avrupa’nın , en çok ilgi duyduğu 5  sporun içinde yer alan Dünya’da ve Avrupa’da  bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı dinleten duayen  , başarılı sporcularına sahipken   ‘’ ÇUKUR DİZİSİNDE  ‘’ Bilardo Spor Salonunda ki görüntüler  kötü lanse edilip, seviyesiz konuşmaların yer alması şahsım adıma ve Bilardo camiası adına çok üzücü ve esefle kınıyorum.

Kitle iletişim aracı olarak yer alan Televizyon her türlü yayını ile insanlara ulaşarak etkilemektedir. Özellikle dizi filmler insanların  daha çok ilgisini çekmekte ve ilgi duyduğu alanlara yer veriliyor. Sporun dizi filmlerde imajı, imgesi, ifadelerin ne ölçüde kullanıldığında ve kişiler  üzerinde etkisi büyüktür.

Dizi filmlerin amacı  ilgi çekmek, daha çok kişiler tarafından izlenmesidir.Ünlü sanatçılara rol vererek  istenilen ilgiyi sağlayıp hedef kitle  sevdiği ve beğendiği ünlü kişileri  dizide görmesini sağlayarak filmi izleme oranını yükseltmektir. Buraya kadar her şey güzel. Ancak  Filmde yer alan  Bilardo Spor Salonundaki görüntüler ve konuşmalar hiç hoş değildi terbiye sınırını aşmış durumda idi.

 Spor imaj, mücadele, güç, dayanıklılık çağrışımı ile kendilerini ön plana çıkması daha kolay oluyor.Dizi yapımcıları sektörel anlamda yaşanan rekabette bir adım önde olmak için amaç olarak kullanmıştır.

Bilardo Sporu kişisel  ya da başkalarıyla yapılan bedensel hareketleri  ve zeka oyunudur. Nezih ortamlarda  maçların düzenlendiği,toplumsal birlikteliği içerir. Bilardo Sporu çok yönlü olgu olup duygularımızın gerçek dünyasının bir parçasıdır. Dizi filmde amacının dışına çıkılmış, maddi kazanç uğruna bu tür davranışlar, görüntüler Bilardo Disiplini Sporunun  cazibesini  yitirir ve zevkini olumsuz yönde etkiler.

Bilardo Disiplini Sporu,  estetik güzelliğini yitirince haz vermediği gibi, stres, gerginlik yaratır. Bu gibi gelişmeler  toplum kültür seviyesini ve sporun eğitimini negatif yöne kayma olur.

Böylesine geniş kapsamlı aktivitede  sosyal, ekonomik, düzenlemeler temel prensipler söz konusudur.Bu noktada eğitim, kültür devreye giriyor ve girmelidir de.Eğitim ve kültür  Bilardo Sporunu ilerletir  , genişletir , kalite kazandırır ve evrensel bir hale getirir.Dünya Barışına katkı sağlayan Bilardo Disiplini Sporu en önemli vasıtadır.Bedenimiz olduğu kadar psikolojimizi, davranışlarımızı düzenler egomuzu törpüler. Bilardo Disiplini Sporu bir yaşam tarzıdır.Neşe ve mutluluk kaynağı olup yaşamımızın sırrıdır.

İnsanların davranışlarını olumlu yönde etkiler, dürüstlük, centilmenlik, hoşgörü gibi olgularımızı gerçek anlamda yansıtır.Dizi filmlerde  aktarılan mesajlar izleyicileri  etkilemektedir.İzleyicinin  neyi yapmayı ve takdir etmeyi çok iyi bilir. İzlediğimiz dizi filmlerde konuştuğu söylemler, topluma  aktarılmak istenen mesajların  bir aracı olduğunu hepimiz biliyoruz.Dizi film yapımcıları  seçmiş oldukları Spor yapılan alanlarda şiddet uygulanan yerler olmadığını , çekmiş olduğunuz  filmler tüm kitleye hitap etmekte olduğunuzu asla unutmayınız. Sizlerin kazanç ve reyting uğruna Bilardo Sporuna yada başka spor branşlarına bu gibi görüntülerle lanse etmeye hakkınız yok.Bu gibi davranışlar tüm spor branşlarına  ve hedef kitle izleyicileri etkilenerek spor yapmak isteyen  çocuklarımız ,gençlerimizi soğutacaktır. Duyarlı olalım Bilardo  Disiplini Sporuna sahip çıkalım .

BİLARDO

FİZİK , MATEMATİK,GEOMETRİ VE PSİKOLOJİ DÖTRGENİNİN  KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE  SERGİLENDİĞİ , ZERAFET VE AKIL OYUNLARI ÜZERİNE KURGULANMIŞ BİR SPORDUR.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Kas

Ne Ekerseniz Onu Biçersiniz

05Ekm
17Eyl

Emek Vermeden Hazıra Konmak Olmaz

20Ağs
30Tem

Kendi Kendimizin Doktoru Olmuşuz