Mutlu Son - CERCİŞ KIRLIOĞLU

Mutlu Son


Evkur Yeni Malatyaspor şampiyonluk maçında  inönü stadyumunda  playof mücadelesi veren Bolusporla bir bir berabere kalarak ligin bitimine bir hafta kala süper lige çıkmayı garantiledi .

Yıllarca beklenen yıl bu yıl oldu yani süper lig yılı haftalardır aylardır verilen mücadelenin semeresini karşılığını süper lige çıkarak almış olduk.

Maçta geriye düştükten sonra zaman zaman seyircilerimizin avcumuzun içerisine kadar gelen süper lige çıkma şansını yinemi kaçırıyoruz diye telaşlanmalarda yok değildi diğer illerden gelen maç skorları taraftarlarımızı bir nebze rahatlatıyordu tabiki bütün herkesin gözü maçta idi ama kulaklarıda diğer illerde oynan rakiplerimizin maçlarında idi ordan gelen dakika ve skorlara göre tahminler yapılıp hop oturup hop kalkıyorlardı.

Takımımızın iyi futbol oynayamaması dakikalar geçtikce taraftarın gerilmesine yol açıyordu gol pozisiyonuna giremiyoruz oynanması gereken futbol bir türlü oynanamıyor beklenen gole kavuşamıyoruz moreller gittikce bozuluyordu Eskişehirspor GB şehir maçında ev sahibi

takımın gol yemesi morelleri düzeltiyordu.

Yine A demirspor maçında Sivas sporun öne geçmesi daha sora gol yiyip beraberliğe gelmesi yani kısacası ellerde kağıt kalem her türlü  ihtimaller değerlendiriliyordu.

Maçta zaman gittikce azalıyor kafalar karışık ne olacak diye tirbünleri dolduran taraftarların maçın başlamasıyla takımımızı var güçleriyle destekleyip takımı ateşlemeye çalışıyorlardı ancak beklenen gol bir türlü gelmiyordu.

Takımın üzerine sanki ölü toprağı serpilmişcesine iyi pas yapamıyoruz rakibi baskı altına alamıyoruz bütün hatlarımızla tel tel dökülüyoruz irfan hocanın saha kenarında futbolcularına verdiği taktikler bir türlü uygulanamıyordu taki maçın son on beş dakikasına girenedek .

Bu dakikadan sonra takımımız işin vehametine varmış olacakki biraz daha olumlu top kullanıp rakip kalede pozisyonlara girmeye başladı ceza alanı içerisinde girdiğimiz önemli bir kaç pozisyondan sonra yıllardır özlemle beklediğimiz bizi süperliğe  çıkaracak  golü bulduk  taraftarlarımız çılgınlar gibi seviniyor şampiyon Malatyaspor diye tribünler sanki yıkılıyordu.

Ancak rakiplerimizin maç sonuçlarıda bizi ilgilendiriyordu o beklediğimiz güzel haber Eskişehir spordan geldi rakibiyle berabere kalmıştı  bu sonuç anons yapılınca deyim yerindeyse tribünler yıkıldı taraftarlar sahaya dolup süperlige çıkmanın tadını başkanıyla hocasıyla futbolcusuyla doyasıya çıkardı.

Dışarıya çıkan taraftarlar malatya kent merkezini panayır yerine dönüştürüp kutlamalarına gecenin geç vakitlerine kadar sürdürmüşlerdir

Burda bir önemli noktada 1970 yılından yani 47 yıldır malatyaspora ve taraftarlarına ev sahipliği yapan Malatya inönü stadyumu son olarak ev sahipliğini yapmış ve misafirlerini ağırlamıştır ama son ev sahiliğinde takımını süper lige çıkararak ömrünü tamamlamıştır.

Önümüzdeki hafta süperliğe çıkmayı garantileye Sivas sporla şampiyonluk maçını oynayacağız inşallah sivasta berabere kalır veyahut yenersek şampiyon olarak takımımız malatyaya döner ve bu defada şampiyonluğu kutlarız.

Son olarak bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Ara

Otuz Yıldır Beklenen Galibiyet

08Kas

Kurtlar Sofrası

03Ekm

Kötünün İyisi

26Ağs
17Ağs

Güzel Başlangıç