Vefa Otobüsü İlk Olarak Elazığ'ı Ziyaret Etti

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

        Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası Malatya'ya sağlanan destekler için teşekkür etmek amacıyla hazırlanan ve şehir şehir gezecek olan "Vefa Otobüsü" nün ilk durağı Elazığ oldu.

        Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da hayata geçirilen "Teşekkürler Türkiye Projesi" kapsamında "Zor günlerimizde yanımızda olan milletimize minnettarız" sloganıyla hazırlanan "Vefa otobüsü" ile gidilen illerde yerel yöneticilere ve vatandaşlara kayısı ikramında bulunuluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Vefa otobüsünün ilk durağı Elazığ'da, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, “Deprem” konulu bir fotoğraf sergisi de açıldı. 


VALİ ŞAHİN: ZİYARETLERE ELAZIĞ’DA BAŞLAMAMIZIN ÖZEL BİR SEBEBİ VAR

        Malatya Valisi Hulusi Şahin, Elazığ’da düzenlenen program sırasında yaptığı konuşmada, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden Malatya'nın ciddi manada etkilendiğini ifade etti. Yaşanan süreç içerisinde tüm Türkiye'nin kendilerine destek olduğunu belirten Vali Şahin, depremlerin 6'ıncı ayında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırladıkları vefa otobüsü ile illeri gezerek kayısı ikramında bulunacaklarını, yardımlar için teşekkür edeceklerini dile getirdi.İlk etapta 20 kentte program düzenleyeceklerini ve bu kapsamda ilk programlarını Elazığ'da yaptıklarını belirten Vali Şahin özetle şunları söyledi:  "Bugün Elazığ meydanında biz bir proje başlatıyoruz. Malatya olarak, Projemiz “Teşekkürler Türkiye Projesi”.

         Çünkü 6 Şubatta Malatya, depremlerden en fazla etkilenen illerin başında geliyordu ve Türkiye yağmur oldu Malatya'ya yağdı. Biz de 6. ayında artık yaraların kabuk bağladığı bu tarihlerde, bütün Türkiye'ye, bütün illerimize ulaşabildiğimiz kadar ulaşıp onlara bir teşekkür edip, çam sakızı çoban armağanı bizim elimizdeki en kıymetli ürünümüz olan kayısıyı ikram ederek, teşekkürlerimizi sunalım istedik.Bu programa Elazığ'da başlamamızın özel bir sebebi var. 

        Çünkü Elazığ o karanlık günde, yardım oldu yağdı, o en zor olan zamanımızda Malatya'nın can simidi oldu. Malatya asla yardımı unutmaz. Malatyalılar Elazığlıları asla unutmaz. Çünkü onlar en zor zamanlarında bizimleydiler. Kıymetli kardeşlerim, Allah birliğimizi bozmasın. Büyük Türk milletinin bu yüksek vasıflarını kaybettirmesin ve felaketlerle de sınamasın. İyi ve güzel günlerde bir arada olmayı nasip etsin. Ben bu duygu ve düşüncelerle bir kere daha huzurlarınızda Elazığlı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyor, hepinize saygılar sunuyorum."

VALİ TORAMAN: NE DEDİYSEK FAZLASIYLA BİZİM ARKAMIZDA DURDULAR

           Elazığ Valisi Ömer Toraman da güçleri yettiğince komşu şehir başta olmak üzere depremden etkilenen illere destek olduklarını dile getirdi.Malatya ve Elazığ'ın kardeş şehirler olduğunu belirten Toraman, "Deprem vesilesiyle ben şunu gördüm; Malatya ve Elazığ iç içe geçmiş, sosyal olarak, akrabalıklar, hısımlıklar, kardeşlikler tesis edilmiş. Sosyal olarak, ekonomik olarak içe içe geçmişler. 

         Bu depremde bunu canlı olarak yaşadık, gördük. Bu iki şehir, birbirine zor zamanda kenetlendi ve bugünlere hamdolsun ulaştı. Bu süreçte bizlere destek olan bütün Elazığlı hemşehrilerime şükranlarımı arz ediyorum. Ne dediysek fazlasıyla bizim arkamızda durdular. Bize güç ve kuvvet verdiler." diye konuştu.


GÜRKAN: TÜM MİLLETİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM

        Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde örnek bir koordinasyon sergilediklerini söyledi. Gürkan, "28 kaymakam, 28 ilçe belediye başkanı, 5 vali, 5 il belediye başkanı, o deprem sürecinde yaraların sarılması noktasında büyük gayret gösterdik.Yaşamış olduğumuz asrın felaketinde şehrimiz ciddi manada etkilendi. Bu süreçte Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız deprem bölgeleri için seferber oldular. Bizleri yalnız bırakmadıkları, deprem yaralarının biran önce sarılması, afetzedelerimizin sorunlarının biran önce giderilmesi için kendilerine teşekkür ediyoruz.

       Bu süreçte asıl teşekkürü her zaman olduğu gibi böylesine büyük bir afet sırasında tek vücut olup, birlik ve beraberlik içerisinde ellerindeki tüm imkân ve kaynakları depremzedelere ulaştırmak için, ya bizzat kendi araçları ile gelen, ya da yardım tırları ile yardım gönderen komşumuz Elazığ başta olmak üzere Van’dan Edirne’ye Antalya’dan Sinop’a kadar tüm Milletimize sonsuz teşekkür ediyorum. İşte bu vefa otobüsümüzü de yardımlarını bizlerden esirgemeyen, bize yardım elini uzatan milletimize bizzat şehirlerine giderek teşekkür etmek için hazırladık" dedi.

ŞERİFOĞULLARI: MİLLETİMİZ HAYIRSEVER, YARDIMSEVER, NECİP BİR MİLLET 

           Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da kardeş şehir Malatya'ya destek olabilmek için bütün imkânları seferber ettiklerini dile getirdi.Arama-kurtarma faaliyetlerinden enkaz faaliyetlerine, yiyecek içeceğe kadar her alanda kurumların bütün imkânlarını ilk andan itibaren Malatya'nın hizmetine sunmanın gayreti içinde olduklarını belirten Şerifoğulları, şunları kaydetti:"Devletimiz büyük bir devlet, milletimiz hayırsever, yardımsever, necip bir millet. Bizler birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmadığını bütün dünyaya bir kez daha gösterdik. Devletimizin güçlü desteğiyle inşallah kısa sürede 11 ilimizde yıkılan konutlarımızın yerine yıkılandan daha fazlası yapılacak. Şehirlerimizi inşa ve ihya konusunda devletimiz kararlılıkla çalışmalarını sürdürecek." şeklinde konuştu. 

Vefa Otobüsünün ikinci durağı Van olacak

           Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Malatya Ticaret Borsası, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün katkı sağladığı proje kapsamında  Malatya’nın yanında olan  20’ye yakın şehir öncelikli ziyaret edilecek. Bu iller arasında Van, Sivas, Tokat, Giresun, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Erzincan  Bingöl, Bitlis, Ankara, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Muğla ve Muş bulunuyor. Otobüsün, Elazığ'dan sonraki ikinci durağı ise Van olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN