Vali Şahin'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin aziz milletimiz ve güvenlik güçlerimizin destansı mücadelesi ve direnişi ile bertaraf edilmesinin ve demokrasi zaferimizin 7. Yıl dönümündeyiz.

Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızan vatan hainleri, Milletimizin onlara emanet ettikleri silahları, tüfekleri, tankları ve uçakları Aziz Milletimize çevirmiştir. 

Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere, FETÖ, PKK gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir. 15 Temmuz gecesi halkımız bu dayanışmanın en onurlu ve en bariz örneğini göstererek; bu vatanın birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını, vatanın parçalanamayacağını ve bölünemeyeceğini bir kez daha tüm şer odaklarına haykırmış ve top yekûn bir fedakârlık ortaya koyarak gereken dersi vermiştir.   

15 Temmuz, dirilişin sembolüdür. O gece vatanını savunmak için sokaklara çıkan 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız âdeta bir Çanakkale, bir Kurtuluş Savaşı ruhu içerisinde milletimizin başta vatanına, izzet ve haysiyetine sahip çıkması ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne dahi yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını manevi değerlerimiz, devletimiz, milletimiz, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak hepimiz için bir görevdir.

  Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetimiz ve Devletimizin bekasına, Aziz Milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast edecek bütün şer odaklarının hayallerinin er ya da geç yıkılacağına olan inancımla bu ihanet kalkışması nedeniyle hayatını kaybederek şehadet mertebesine nail olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve kadim tarihimizin derinliklerinden bugüne bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, Şanlı Gazilerimize bereketli bir ömür, başımızın tacı Şehit Ailelerimize sabr-ı cemil niyaz ediyor,  Aziz Türk Milleti'ne nice bin yıllar sürecek esenlikler diliyorum.

Hulusi Şahin 

Malatya Valisi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN