TOKİ, Modern ve Konforlu Konutlar Vatandaşın Yüzünü Güldürdü

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Elazığ ve Malatya'da TOKİ tarafından yeni yapılan konutlarla vatandaşlar modern ve konforlu evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yaptığı bir çok toplu konut ve köy evleri projesiyle vatandaştan tam not alan Çevre Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yatırımlarına aralıksız devam ediyor. 

Geçen yıl yaşanan depremde Malatya’nın Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri olumsuz etkilenmiş ve depremin yaraları TOKİ ve AFAD tarafından giderilmeye başlanmıştı. 

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Malatya’da depremzedeler için yaklaşık 5000 konutun yapımı ihale edip ve inşaatına başlanan konutlardan 1335 adet konut AFAD’ateslim edilip hak sahiplerine verilmeye başlandı. Bu konutlardan Pütürge ilçesinde 208 adet, Kale ilçesinden 309 adet, Merkez ilçe Battalgazi’den 678 adet ve Kale- Battalgazi-Doğanyol ilçelerinde ise 140 adet köy evi ve 66 adet ahır teslim edilmeye devam ediyor. Kısa süre içerisinde yapımı biten ve kura aşamasına gelen Gelinciktepe 3. Etapta ise 296 adet konut daha hak sahiplerine kura çekimiyle teslim edilecek. Ağustos ayı içerisinde ise 553 adet konut projesi olan Gelinciktepe 2. Etap konutlarının teslimatı bekleniyor. Ayrıca kentsel dönüşüm projesi kapsamında Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesi ve İsak-Çolak Mahalleleri de kısa zamanda bitirilerek ilçenin çehresine yeni bir görünüm kazandırılması hedefleniyor.

Malatya'da TOKİ'nin Yeni Yaptığı  Köy Evleri Projesi İlçelerin Çehresini Değiştirdi.

Kırsalda yaşayan ve hayvancılık yapan depremzedeler için de köy tipi konutlar yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde 1118 köy evinin yapımına başlandı. Kale ilçesi Bent Mahallesinde geçen hafta kurası çekilip teslim edilmeye başlanan 140 adet köy evi ve 66 adet ahır teslim edilmeye devam ediyor. Temmuz sonu itibariyle bu rakamın 400 köy evi ve 148 ahır teslimi hedefleniyor. Anahtarlarını teslim alan vatandaşların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. 

Kale İlçesi Tatil Belde Görünüme Kavuştu

Köy evi projesinde evinin teslimatı yapılan HibetullahÇetinkaya ‘ Evimize çok kısa sürede kavuştuk. Köyümüz adeta tatil beldelerindeki villaları andırıyor. Bu yatırımlara vesile olarak bize sahip çıkan devlet büyüklerimize, TOKi ve AFAD kurumuna, emeği geçen kurumlara ve çalışanlara kendim ve komşularım adına çok teşekkür ediyorum. İlçemiz zaten şirin ve baraj manzaralı güzel bir ilçeydi, şuan yapılan konutlarla beraber çok daha modern ve yaşanabilir bir ilçe oldu. Mutluluğumu tarif edemiyorum, artık başımızı koyacağımız bir evimiz ve sıcak bir yuvamız oldu. Tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi. 

Köy evlerinde hak sahibi olup konutlarını alan vatandaşlar yapılan köy evleri ve ahırların kırsal kesimde yaşayan vatandaşların tüm taleplerini karşıladığını söylediler. 

Bu arada depremin hemen ardından harekete geçen ve yardım faaliyetlerine başlayan ekipler, devletin şefkatli elini depremzedelerin yanında hissetmesini sağladı. Acil yardım kapsamında şu ana kadar 4 bin 902 kişiye 28 milyon 153 bin lira nakdi yardım yapılan kentte, depremde evleri zarar görenlere 3 milyon 169 bin lira da eşya yardımında bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN