Prof. Dr. İbrahim Gezer'den Anadolu Basın Birliği'ne Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Anadolu Basın Birliği Derneğini Ziyaret Etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Anadolu Basın Birliği Derneğini Ziyaret Etti. Malatya’mızın geleceği için hep birlikte çalışacağız ve Malatya’mızı yeniden ayağa kaldıracağız. Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’mızın yeniden ayağa kalkması için gece gündüz demeden çalışacağız ve Malatya’mızı daha güzel yerlere getireceğiz dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya için çok önemli projelerimiz var. Bu projelerimiz Malatyalı seçmeninden takdirle karşılandı ve karşılanmaya devam ediyor. Büyükşehir Adayı Gezer, Malatya RAY projesi Malatya’nın trafiğini rahatlatacak büyük bir projedir.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer,  Anadolu Basın Birliği Derneğini ziyaret etti. Başkan Adayı İbrahim Gezer, Malatya’mız 30 büyükşehirden biri olması maalesef ciddi sorunları olan bir şehir. Bunlardan birisi ulaşım ve altyapı sorunları. Malatya’nın geleceğe taşınması için en önemli projelerden birisi hafif raylı ulaşım sistemi olduğunu düşünüyorum. Bu projede Malatya’mız için geç kalınmış bir projedir.

Biz göreve geldiğimizde İnşallah bu projeyi hayata geçireceğiz, Bu proje ismi ise Malatya RAY adını taşıyacak. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımızla birlikte epey bir çalışma yaptık. Eğer bu proje gerçekleşirse Malatya çağ atlayacak. Hem trafik sorunu çözülecek hem de kültürel ve sosyal hayat toptan canlanmış olacaktır.

Bizim hazırladığımız proje İnönü Üniversitesi’nden başlayıp Malatya şehir merkezine gelecek. Şehir merkezinden de birisi Battalgazi’den birisi de Yeşilyurt’tan olmak üzere iki hat şeklinde ayrılacak ve Turgut Özal Viyadüğünün çıkışında birleşecek. Birisi İkizce’ye diğeri de Organize sanayi bölgelerinden geçerek havaalanına ulaşacaktır. Bu proje uzun vadede Kale, Akçadağ ve Doğanşehir’i kapsayacak şekilde orta ve uzun vadede büyütülecek. İlk etapta Üniversite ile havaalanını bağlayacak.

6 Şubat depremlerinde 11 il arasında merkezi en fazla yıkılan il Malatya’mız olmuştur. Genel yıkım anlamında en fazla yıkım Hatay’da oldu. Kayıpların az, yıkımların ise fazla olarak Malatya ikinci sırada. Şehir merkezine girince bu şehirde işleyen mekanizma göremiyorsunuz ve buda bizleri ve Malatyalı hemşerilerimizi üzmektedir dedi. Eğer işleyen bir mekanizma olsa insanlara umut olacak. Allah nasip ederse biz yetki aldığımızda her anlamda bir seferberlik başlatacağız. 100 günlük eylem planımız var. O başladığında Malatya’nın çehresinin değişmeye başladığını hep birlikte göreceğiz inşallah. 5 yılda Malatya’yı ayağa kaldırıp, bölgenin cazibe merkezi yapacağız. 5 yıl sürse bile insanlar bakacak ki bir mekanizma işliyor. Bütün kurumlar elbirliği ile çalışacak. İnsanlarımız, şehir ayağa kalkıyor diyecekler.

Biz bundan15 yıl önce depremle ilgili çalıştay yaptık. Bunların hiçbiri bu şehirde yapılmadı yetkililer tarafından. Bunlarla ilgili bir tedbir alınmadı. Malatya niye nüfus kaybediyor. Malatya gittikçe küçülüyor. Ekonomisi, turizmi küçülüyor.  Buradan ilan ediyorum. Bu şehir 20 yıldan fazladır kan kaybediyor. Kimseden ses çıkmıyor. Malatya en fazla yoksullaşan 5 ilden birisi.

Malatya çantada keklik olarak görüldüğü için kan kaybediyor. Bunun için Malatya ihmal ediliyor. Malatya en az hizmet alan illerden birisi. Malatya Türkiye nüfusunun yüzde 1’ini oluşturuyor ama merkezi bütçeden aldığı pay yüzde yarım bile değil. En az yüzde 1 pay alması lazım. Çevreyolunun, hızlı trenin durumu ortada ve herkes görüyor.

Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Anadolu Basın Birliği Derneğini ziyaret ederek Malatya’nın geleceğiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer,  Bizler göreve geldiğimizde hep birlikte Malatya’mızı yeniden inşa ederek ayağa kaldıracağız.  Gezer, Malatya’mız için hazırladığımız projelerimizi tek tek hayta geçireceğiz ve spor anlamında Yeni Malatya sporumuza ve yine Malatya sporumuza, Bal liginde oynayan takımlarımız olmak üzere amatörde oynanan tüm spor dallarında olan takımlarımıza sahip çıkacağız. Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Bizleri burada misafir eden Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ve tüm arkadaşlarına teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Derneğimizi ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkan Zeki Dağ, Sayın Başkanıma seçim çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Başkan Dağ, Malatya’mızın yeniden ayağa kalkması için bizler Malatyalılar hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür dedi. Malatya’mızın ayağa kalkması için gece gündüz demeden hep birlikte çalışmalıyız. Dağ, 6 Şubatta yaşanan depremlerde en çok hasar ve yıkım olan Malatya’mızdır. Ne hikmetse Malatya’mızda her hangi bir deprem yaşanmamış gibi algılar Türkiye genelinde konuşuluyor ve buda Malatyalıları derinden üzmektedir. 6 Şubatta yaşanan depremlerde Malatya’mızın fazla ismi okunmuyor neden ve niçin. Depremlerde merkezi olarak en çok yıkımı alan ve hasar gören İller arasında Malatya var. Ne hikmetse hiçbir yerde ismi okunmaz hallere gelmiş ve Malatyalıların büyük tepkileri olmuştur.

Malatya’mız yıkılmış ne hikmetse bizleri yönetenlerde bir ses çıkmıyor. Bu durum bizleri derinden üzmektedir. 6 Şubatta depremlerde tüm ulusal ve devlet kanallarında canlı yayın ve programlar yapılırken Malatya nerde soran var mı? Ulusal kanallar Malatya’ya geldiğinde neden yıkımların olduğu bölgelerde yayın ve çekim yapılmadı, Kim ve kimler tarafından engellendi diye Malatyalı hemşerilerimiz sormaktadır. Yazık oldu Malatya’mıza ve Yazık ettiler Malatya’mıza, Ben söylemiyorum Malatyalı halkı ve Malatya’da yaşayan hemşerilerimiz soruyor.

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, bugün Derneğimizi Ziyaret Eden Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sayın Prof. Dr. İbrahim Gezer Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkan Zeki Dağ, Bu anlamlı ziyaretlerde bulunan ve her zaman basın camiasının yanında olan, Bizleri her zaman ziyaret eden Sayın İbrahim Gezer Başkanıma şahsım ve tüm arkadaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum ve seçim çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN