Özpolat TRT Arşivlerini Özel Radyolara Açmalı

GAP gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat 13 Şubat Dünya Radyocular Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 

GAP gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat , Radyo yayıncılığı hayatımıza renk katan yaşamın tamamlayıcısı olan bir iletişim aracıdır.


GAP gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat 13 Şubat Dünya Radyocular Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Dünyada 1906 yılında, ülkemizde 1927 ilk radyo sinyalleri dinleyicileriyle buluştu. O günden bugüne radyolar yaşamımızın bir parçası haline geldi dedi.


Özpolat konuşmasında kendisinin Anadolu'da özellikle doğu ve güneydoğuda 1991 yılının sonlarına doğru bölgede  birçok özel radyonun ve televizyonun kuruluş aşamasında yer alarak demokraside çok sesliliğe geçmeye vesile olduklarını ifade ettiler.

Özpolat konuşmasına şöyle devam ederek, Özel radyolar, toplumun doğru kaynaklardan, doğru haber alma akışını en hızlı bir şekilde sağlayıp, bunu gazete ve televizyonlardan daha önce dinleyicilerine  iletmeyi sağlayan en etkili anlık iletişim aracı olduğunun altını çizdi.


Özpolat konuşmasına özel radyoların sadece müzik kutusundan ibaret olmadığını toplumu haber akışı, ile birlikte kültürel etkinlikler, Spor aktiviteleri,müzik ve magazin alanlarında yapmış oldukları programlarla bilgilendirerek, yaşamı renkli hale getiren bir iletişim aracıdır dedi.


Yayıncıların bu hizmeti sunarken birtakım zorluklar yaşadığını çok iyi bildiğini dile getirerek; katılmış oldukları her platformda ilgili kuruluşlardan şu talepleri dile getirdiklerini söyleyen Özpolat; Devletin telif hakları konusunda radyocuların taleplerine göre düzenleme yapmasını,yayıncılar hakkında teliften dolayı birçok idari mahkemelerde açılan davaların ilgili meslek grupları tarafından davaların geri çekilmesini, yayıncıların yayınlanan müzik eserlerinin ilgili kuruluşlarla kültür bakanlığı nezdinde bir masada oturmasını, Anadolu yayıncılarının da oluşturulan meslek birliklerinin içerisinde yer almasını ve onların da önerilerinin dikkate alınmasını, RTÜK  payının kesilen faturalar üzerinden değerlendirilmesini,TRT arşivlerinin özel radyolara açılmasını, yayın ekipmanlarında kullanılan elektriğin yayıncılara indirimli verilmesini,kamu ve özel bankaların vermiş olduğu kredilerden kolay yaralanmanın yollarının açılmasının talebinde bulunduklarını ifade ettiler.

GAP Gazeteciler Birliği başkan vekili Özpolat ayrıca Cumhurbaşkanlığı iletişim dairesi tarafından tanzim edilen basın kartlarının radyo yayıncıları ve çalışanlarına da verilmesi ile ilgili gerekli kolaylığın sağlanmasını her platformda dile getirdiklerini ifade ettiler.


Bu kapsamda Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından bir iletişim aracı olarak radyonun önemine değinmek ve uluslararası radyo yayıncıları arasındaki etkileşimi artırmak için 13 Şubat Dünya Radyo Günü olarak kutlanmakta bu vesileyle tüm özel radyo kuruluşlarında çalışan değerli meslektaşlarımın bu anlamlı gününü canı gönülden kutluyor sağlık ve mutluluklar diliyorum dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN