Malatya Veteriner Hekimler Odasında Birlik Mesajı Verdi

Ülkemizde 2001 yılından itibaren bu gün Dünya Veteriner Hekimler günü olarak kutlanmaktadır.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Dünya Veteriner Hekimler Birliği her yıl Nisan ayının son cumartesi gününü “DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ” olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır.Ülkemizde 2001 yılından itibaren bu gün Dünya Veteriner Hekimler günü olarak kutlanmaktadır.        

           Bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü 29 Nisan 2017 tarihinde kutlanacaktır. Dünya Veteriner Hekimler Birliği ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü bu günü birlikte organize etmekte ve bu gün anısına her yıl bir tema işlenmektedir. Bugünün  kutlanmasında amaç veteriner hekimlerin yaptığı çalışmaların vurgulanması , tanıtımının yapılması ve veteriner hekimlerin hayvan sağlığı, hayvan refahı ve halk sağlığının iyileştirilmesi için yaptıkları katkılara olan farkındalığın artırılmasıdır.

         Bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü teması  “ANTİMİKROBİYEL DİRENÇ – FARKINDALIKTAN AKSİYONA” olarak belirlenmiştir.          

          Antibiyotiğin insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da kontrollü,bilinçli ve dozunda kullanılması gerekmektedir.Etinden sütünden yararlandığımız gıda değeri olan hayvanlarda kullanılan antibiyotiklerin kalıcı etkileri insan sağlığına zarar verebileceği unutulmamalıdır.Bu bağlamda Malatya Veteriner Hekimler Odası olarak 2017 yılını eğitim yılı ilan ettik ve meslektaşlarımıza yönelik akılcı antibiyotik kullanımıyla ilgili eğitim çalışması yaptık. Ayrıca meslektaşlarımıza ve hayvancılık sektör paydaşlarımıza eğitim çalışmalarımız da devam edecektir.

          Malatya’mıza kazandırılacak hayvancılığın kalkınmasında,istihdamın artırılmasında yapılacak her çalışmaya,projeye biz Malatya Veteriner Hekimler Odası olarak elimizden geldiğince fedakarlık göstermeye hazırız.

        Veteriner Hekimlik zor bir meslektir.Çalışma şartları ağırdır.Kaldı ki  klinik veteriner hekimlerin işi daha da zordur.Çoğunlukla hasta hekime değil de hekim hastanın ayağına gider.Bu nedenle meslektaşlarımız kar-kış,yaz-sıcak,Gece-Gündüz ayırımı yapmaksızın hizmet vermektedir.Verdiği hizmetin bedelini ancak ‘beyaz’ düşünceye sahip olanlar anlayabilir.      

        Dünyada en saygın ve fedakarlık örneği olan meslek   veteriner hekimlik mesleği ülkemizde ihmal edilen bir meslek grubu haline gelmiştir.

       Geçmişte Kamuda çalışan Veteriner Hekimlere yıpranma zammı verilmekte iken bizler kamu dışında çalışan veteriner hekimlerinde bu haktan yararlanmaları gerektiğini belirtiyorduk.Ne acıdır ki hak talep ederken hakkımızı kaybettik.Kamuda yıllardır veteriner hekimlere verilen yıpranma zammını kaldırdılar.Veteriner Hekimlerden daha az yıpranma ve tehlikeye maruz meslek gruplarına yıpranma zammını verdiler.

       Ülkemizde Veteriner fakülteleri enflasyonu oluşmuştur.27 si aktif olmak üzere 30 Veteriner fakültesi mevcut olup, bu sayı 28 Avrupa Birliği ülkelerinde ki toplam veteriner fakülte sayısının hemen hemen yarısı kadardır.Veteriner Fakülte sayısı Almanya’da 5,Fransa’da 4 İngiltere’de 6 dır.Bizler yeter artık Veteriner Fakülteleri açmayın mevcutları iyileştirin dedikçe İlçelerde bile Veteriner Fakülteleri açılmaya başlandı.

      Veteriner Fakülteleri eğitim müfredatı çok geniş ve ağır kapsamlıdır.Koyun,keçi,sığır,kedi,köpek,kanatlı,arı,doğa ve ekzotik hayvanları kapsayan geniş bir yelpazeye sahiptir.Değişik hayvan türlerinin anatomileri ,fizyolojileri ,hastalıkları, tedavileri farklı farklıdır.

Veteriner Fakültesi kapasitesi yüksek öğrencilerin eğitim göreceği okullar gurubundandır.Bundan dolayı Veteriner Fakültelerine girecek öğrencilerin seviyeleri yüksek olmalıdır.Bunun için üniversite sınavında  ilk 40.000 e girmeyen öğrenciler Veteriner Fakültelerine alınmamalıdır. “Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutlayarak saygılar sunarım.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN