Malatya Sultansuyu Başarıdan Başarıya Koşuyor 

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Sultansuyu uçak değil yetiştirdiği Eflah isimli Tayı 5 Milyon TL’ye sattı.

TİGEM Genel Müdürlüğe Dr. Hasan Gezginç’in Malatya Sultansuyu Harrasın da Hüseyin Öcal’ın göreve başlamasının ardından değişim ile işletmenin gelir payı hayli artmaya başladı.Uçak fiyatına atlar satıldı. At satışlarını Genel Müdür Dr. Hasan Özgenç ile Hüseyin Öcal ve diğer görevliler de izledi.

 Elit tay satışlarına ilgi ise fazlaydı. TİGEM’e bağlı Malatya Akçadağ Sultansuyu Tarım İşletmesin de yetiştirilen 14 yarış tayı açık artırma ile satıldı. 

Böylece TİGEM 2023 yılının son müzayedesinde; en yüksek bedelle alıcı bulan tay, ortalama satış fiyatı ve toplam satış hasılatı olmak üzere 3 ayrı kategoride yine tarihi rekora imza attı.

Yarış sahalarında sayısız galibiyetler elde etmiş Özgünhan isimli safkanın yavrularından olan “Eflah” açık artırmanın en yüksek fiyata satılan tayı oldu. “Eflah” 5 milyon TL bedelle Mücahit Kaya tarafından satın alındı.

“Eflah”ı 4 milyon 550 bin TL fiyatla Hulusi Metin tarafından satın alınan “Kahramanoğlu” isimli safkan takip etti.14 safkan Arap elit taylarının satışı, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Açık artırmayla satışları yapılan taylardan 29 milyon 850 TL gelir elde edilirken, taylardan Eflah  5 milyona alıcı buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN