Malatya Emniyeti Suçluların Ensesinde

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

10.02.2024 günü saat: 13.00 sıralarında Yeşilyurt ilçemizde bulunan Alışveriş Merkezi otoparkında, banka ATM’sinin alarmının çalması üzerine ivedilikle olay yerine ekipler sevk edilmiş,  olay yerinde bulunan ATM'nin kablolarının kesildiği ve kabloların çalındığının görülmesi üzerine, çevrede yapılan detaylı araştırmalar sonucunda olayı gerçekleştiren T.Y. isimli şahısın kimlik bilgileri kısa sürede tespit edilmiş ayrıca şahıs aracının tanınmaması için sahte plaka taktığı tespit edilmiştir.

Ekiplerimizce yapılan çalışmalarda şüpheli şahıs, suça konu malzemeler ile birlikte yakalanmıştır. T.Y. isimli şahıs emniyetteki işllemlerinin akabinde adli mercilere sevk edilmiş ve  çıkarıldığı mahkemece TUTUKLANMIŞTIR.


          KOM Şube Müdürlüğü ekiplerimizce, bir iş yerinde yapılan aramada;

Toplam 8.825 gr bandrolsüz nargile tütünü,
Toplam 5.200 adet/dal bandrolsüz içi tütün doldurulmuş makaron,
1.000 adet/dal bandrolsüz boş makaron, Ele Geçirilmiştir.

Olay ile ilgili G.Y. (36) isimli şüpheli şahsa 5607 SKM suçundan yasal işlem yapılmıştır.


        12.02.2024 tarihinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce, yürütülen kapsamlı çalışmalarda fiziki takipli 1 şahsa ait ikamette yapılan aramada;

204 adet Sikke,
23 adet Obje,
1 adet Tarihi Tablo,
21 adet Sentetik Ecza Maddesi Ele Geçirildi.

             Konu ile ilgili olarak A.E isimli şahıs hakkında TCK 191 ve 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Muhalefet suçları kapsamında işlem yapılmış olup emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN