Malatya Eğitim Vakfı'nın Malatya Temsilciliği Arif Aksoğan Dönemi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

MEV Malatya Temsilci AKSOĞAN Kimdir ?
1978 Malatya doğumlu olan Arif AKSOĞAN ilköğrenimini Derme İlkokulu’nda ortaokul ve lise eğitimini ise Malatya Anadolu Lisesi’nde okudu. Uludağ Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünden mezun olan AKSOĞAN, iyi derecede ingilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır. Akaryakıt ve turizm sektörüne iştigal eden şirketlerde ortaklık yapan AKSOĞAN, Malatya Akaryakıt ve Otogaz Satıcıları Derneğinde Başkanlık görevini yaptı. Ayrıca Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında (MTSO) 2 dönemdir Meclis Üyesi olan AKSOĞAN, Malatya Eğitim Vakfı Şubesinde Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde de bulundu. 

MEV HAKKINDA 
Malatya Eğitim Vakfı (MEV), sekizinci Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal’ın Onursal Başkanlığında  ülke genelinde başarılı ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, milli duygulara sahip üniversite öğrencilerinin eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile eğitime gönül vermiş Malatyalılar tarafından 18.07.1985 tarihinde kurulmuştur. Vakfımız, eğitim alanında gereken her türlü katkıyı sağlayarak, ülkemizin eğitim standartlarını yükseltmeyi hedefleyen, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Vakfımız, dayanışma ve yardımlaşmanın güçlendirilmesi, gençlerin Vakfın olanaklarından yararlandırılması amacını gütmektedir. Vakıf, Kurucular Kurulu, Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetçiler Kurullarından ibaret organlar eli ile faaliyet göstermektedir. 


 Vakfımız, kuruluşundan bugüne değin yaklaşık 30.000 öğrenciye burs vermiş ve vermeye devam etmektedir.
Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri tarafından, Vakfımızın tavsiye ve destekleriyle,Malatya İlinde 35 yıl içerisinde 4 Anaokulu, 27 İlkokul, 11 Lise, 14 Sağlık Kurumu,11 Hayır Kurumu ve Öğrenci Yurdu yaptırılarak hizmete sunulmuştur.


Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyelerinin finansal katkıları ile 2006 yılında  Malatya İnönü Üniversitesine bağlı Arapgir Meslek Yüksek Okulu’nun eğitime başlaması temin edilmiştir.
Vakfımız tarafından MİAD Sevgi Evleri projesine de katkıda bulunmuştur.

 Malatya Eğitim Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunması, Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlaması, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerinden dolayı 5 Nisan 2007 tarihinde TBMM Başkanlık Divanınca, “TBMM Üstün Hizmet Ödülü’’ ile onurlandırılmıştır.

 Vakfın biri Ankara’da diğeri Malatya’da 2 temsilciliği bulunmaktadır.4 Kasım 2023 tarihinde göreve gelen genel merkez yönetim kurulu başkanı sayın Mustafa Tecdelioğlu ve yönetim kurulu tarafından 05 Şubat 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile vakfın Malatya temsilciliği Arif Aksoğana  verilmiştir.

AKSOĞAN, yeni dönemde önemli işlere imza atacağını belirterek, “Yeni dönemde öncelikle vakfın kuruluş amaçlarına uygun bir şekilde hareket ederek ihtiyaç sahibi öğrencilerle vakfı bir araya getirmeye çalışacağız. Bu süreçte Malatya’da kalan bu şehri terk etmeyen insanlar olarak 117 bin kişinin konteynerlerde yaşadığı şehrimizde destek olmamız gereken  öğrencileri bulacağız ve eğitimlerine katkıda bulunacağız”   dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN