Malatya'da İçme Suyuna 5 Zam Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Oy çokluğu ile alınan karararına göre, İçme Suyu Fiyatına 5 oranında zam yaptı. İçme Suyundaki zamlı tarife Şubat ayından itibaren geçerli olacak.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı III. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında, 14 Ocak 2022 Cuma günü saat 15.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi MASKİ Genel Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda İçme Suyu Fiyatına % 35 oranında zam yaptı. İçme Suyundaki zamlı tarife Şubat ayından itibaren geçerli olacak.  Ayrıca alınan karar sonrası İçme Suyu fiyatları Nisan ayından itibaren  yeni tarife otomatik olarak TEFE – TÜFE oranında her ay yükseltilecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı III. birleşiminde gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, tarifeler yönetmenliği ve tarifeler cetveli hakkındaki MASKİ Genel Müdürlüğü’nün teklifi de kabul edildi. Diğer gündem maddeleri de bir sonraki birleşime ertelendi.

 Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)’nin, içme suyuna % 35 zam öngören  “Tarifeler yönetmeliği ve tarifeler cetveli” hakkındaki teklifi Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla kabul edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN