Karakuş, Malatya'da Siyasi Ahlak Çöktü

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş seçim çalışmalarını Eski Malatya Alaca kapı meydanında devam etti. 

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Battalgazi Belediyesini Proje Belediyesi Yapacağız

Karakuş esnaf ve vatandaşlar ile istişare ederek, Battalgazi’de Belediye Başkan adayı olmasının sebeplerinden birisinin ‘Malatya’da siyasi ahlakın çökmüş’ olmasından dolayı dedi.
MALATYA’DA SİYASİ AHLAK ÇÖKMÜŞTÜR
CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş,EskiMalatya Alacakapı meydanındaki ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Dün akşam bir ev toplantısında bir bayan ablamız sormuştu. Siz bugüne kadar siyaset yaptınız neden yaptınız şeklinde. Battalgazi Belediyesine Başkan Adayı olmamızın sebebi , Malatya’da Siyasi Ahlakın çökmüş olması. Ve Malatya Battalgazi’de özellikle yapılan hizmetlerin yeterli olmaması insanlara ulaşılmaması ve insanların başkanlara ve hizmetlere ulaşılamaması,  Toplumun belediye dışında görülmesi, toplumu sadece seçimden seçime görülmesi bizi bu yola itti. Biz hizmet amaçlı girdik. Bugüne kadar kendi bireysel çıkar ve menfaatlerimizi düşünmedik bundan sonrada düşünmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.
BATTALGAZİ BELEDİYESİNİ PROJE BELEDİYESİ YAPACAĞIZ
Göreve hazırız, zaten hazır olmasak bu yola girmezdik açıklamasını yapan Karakuş, “Alt yapısı üst yapısına imarına, imar çalışması yeniden yapılması yeniden zemin etütlerin yapılması, var olan binaların yeniden sağlamlık denetimlerinin yapılması ve bunun üstüne vatandaşlarımıza ne yapabiliriz  onun kaydına düşmüş durumdayız. Şu anda belediyeyi kazanmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arkamdaki belediye binasında biz 31 Mart’ta kazandığımız takdirde proje  belediyesi yapacağız. Türkiye’nin genelinde saygın bir belediye konumuna yükselteceğiz. Üreten vatandaşıyla iç içe olan bir belediye yapacağız. Bizim Battalgazi için çok güzel plan ve projelerimiz var. 6 Şubat depreminden sonra bizim Malatya Battalgazi’mizin ana şehri olan Akpınar, Cezmi Kartay, Bakırcılar Çarşısı, Balıkçılar Çarşısı, arasa dediğimiz yerlerin Malatya’nın ekonomisinin ticaretinin kalbi atardamarı olan yerler tamamen yıkılmış durumda. Battalgazi’de bir çalışma yapılacaksa öncelikle ticari manada bir çalışmanın yapılması, ticaretin canlandırılması, esnafın kalkındırılması , esnafın ayakta durabilmesi için gerekli tüm çalışmaların takibini belediye tarafından yapacağız. Esnaf 20 metrekarelik bir konteynırda esnafın ayakta durması beklenmekte. Esnaf buralarda ayakta durması imkansız. SSK’sı BAĞ-KUR’u ve devlete olan vergisini nasıl ödeyecek biz bunların zorluklarını çok iyi biliyoruz.” İfadelerini kullandı.
MALATYA’NIN KİMLİK VE HAFIZASI 
CHP’li Karakuş, Malatya’nın eski kimlik ve hafızasını eski cazibe yapılarını daha modernize haliyle yapacakları dile getirerek, “Kimlik ve hafıza dediğimiz zaman,  eski cazibe yapılarının daha modernize haliyle yapacağız. Biz çarşı kimliğini biliyoruz. Vatandaşların toplandığı, ticaret yaptığı, dinlendiği, sohbet ettiği alanlarının tamamına sahibiz. O hafızaya ve kimliğe biz sahibiz. Biz bunları en modern haliyle tekrardan inşası için uğraşacağız. Günümüz şartlarına uydurarak. Zemin etütlerini depreme dayanıklıığı ölçülerek iyi bir şekilde yeni bir şehir oluşturacağız.” Dedi.
YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLEYECEĞİZ
Karakuş, yerinde dönüşümü destekleyeceğini açıklayarak, “Biz şu andan itibaren çalışmalarımıza başladık. Zemin etütlerini yerinde dönüşümü nasıl gerçekleştireceğiz, sadece TOKİ ile mi yoksa yerel müteahhitlerimizi devreye sokacak mıyız şeklinde bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Veli Ağbaba’nın  hemde benim aylar öncesinde açıkladığım plan ve projelerimiz halen mevcut. Daha ileriye taşımış durumdayız. Biz yerinde dönüşümü destekleyeceğiz.Biz sadece toki ile değil yerel müteahhitlerimizle birlikte, destek olarak bunlarla birlikte yerel dönüşümü en hızlı şekilde inşasını tamamlayacağız. Bizim vatandaşlarımıza nasıl katkımız olacak. Plan Proje konusunda , zemin etütü konusunda depreme dayanıklılık konusunda,  biz bu raporların hazırlanması konusunda bir kuruş talep etmeyeceğiz. Biz bunları güvenilir kurumlar aracılığıyla belediye eli ile yapacağız hazır hale getirip vatandaşlarımıza sunacağız.” Şeklinde konuştu.
KONTROLSÜZ YAPILAR
Kontrolsüz yapılar için açıklamaya gerçekleştiren Karakuş, “ Biz vatandaşlarımızı bir kere derdi ile dertlenmeden  bu sorunların üstüne gitmeyeceğiz.  Kontrollerini denetimlerini yapıp vatandaşı da sık boğaz etmeden, deprem bölgesi malum, insanların 5 metre kare yer bulmazken , devlet bu imkanları hızlı bir şekilde  sunamamışken, vatandaşın bunu kendileri yapması takdire şayandır bence. Belediye olarak biz bunlara destek olacağız. İmar, planlama ve projelendirmesini biz üstleneceğiz. Depreme dayanıksız yapılara tabiki müsaade etmeyeceğiz. Çarpık kentleşmenin önüne geçecek şekilde biz vatandaşımıza yardımcı olacağız.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN