Karakuş 'Mağdurluğun yaşandığı her alanda halkımızın yanında olacağız'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya’nın terk edilmiş olimpik pisti

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, mağdurların yaşandığı her alanda yanında olmaya devam ediyor.
Malatya Olimpik Pistinde 24.12.2023 tarihinde de yerinde inceleme yaparak yetkilileri bir an önce göreve çağıran Karakuş, Genç atletlerin hayallerinin çamura batıyor şeklinde tepkilerini dile getirmişti. CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, “Yetkililerin bu konudaki sessizliği ve ilgisizliği, Malatya'nın genç atletleri arasında büyük hayal kırıklığına ve tepkiye neden oluyor. Olimpik standartlarda bir pistin bu derece ihmal edilmesi, yerel yetkililerin ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün  spora ve gençlere verdiği önemin sorgulanmasına yol açıyor.” Dedi.
Karakuş, “Malatya Okul yarışmaları kapsamında dün itibari ile yapılması düşünülen atletizm misabaları pist ve inkanların az elverişsiz olmasından dolayı iptal edildi. Onlarca okul ve yüzlerce öğrenci mağdur edildi. Hem derslerine katılamadılar hem de yarışma gerçekleşmedi.öğrenciler hayal kırıklığı yaşarken zor durumda kalan öğretmenler verilen karar karşısında tepkilerini dile getirdiler. Dün saat 9.30’da planlanan müsabaka 11 gibi yapılamadı ve genç sporcular deprem bölgesinde zaten yeterince sıkıntı yaşadıklarını bu aktivitelerini de çok gördüklerini açıkladılar. İptal sonrası heyecanlarını kaybeden öğrenciler oldukça öfkeli ve üzüntülüydü. “ ifadelerini kullandı.

Atletizm camiası ve sporcular, yetkililerden bu trajik duruma bir son verilmesi ve pistin acilen restore edilerek yeniden kullanılabilir hale getirilmesi çağrısında bulunduklarını dile getiren Karakuş, “Malatya'nın genç atletleri, sahipsiz bırakılan pistin gölgesinde ulusal başarılara ulaşma hayallerini sürdürüyor. Bu hayallerin gerçekleşmesi için artık zaman daralıyor ve yetkililerin acil eylem alması gerekiyor." Şeklinde tepkilerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN