İstanbul Malatya Günlerine Yoğun İlgi

İstanbul Yenikapı'da 12 - 15 Ekim Günleri arasında  düzenlenen ve MASTÖB ve MAKON Tarafından düzenlenen 6. Malatya Günleri büyük bir coşku ve  hasretle son buldu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Etkinliğe  Özellikle  hafta sonu  büyük bir  ziyaretçi  akını ve  katılım sağlandı.   

Malatya Valiliği , Belediyeler , Kaymakamlıklar ve Malatya'lı Milletvekilleri ve Siyasilerin  katılım  sağlamadığı  etkinliğe İstanbul'da bulunan Konfederasyon , Federasyon Üyesi İl ve İlçe Dernekleri ve Köy  Dernekleri Stanant açarak Malatya'yı en  iyi  şekilde temsil etti.  Malatya Günlerinde  hemşehrilerini yanlız  bırakmayan İstanbul ve çevre illerinden gelen Malatya'lılar Malatya Bürokrasisine ve Siyasetçilerine böyle tamda  dayanışmanın ve  birlikteliğin  mesajnın verileceği bir günde  bulunmamalarına tepki gösterdi. 

İstanbul’da bulunan MASTÖB ve MAKON’u oluşturan İlçe ve köy Derneklerinin birleştiği Federasyonların tam kadro katıldığı Malatya Günlerinde Satış stantlarında ise izdiham yaşandı. Malatya'nın kuru  kayısısı  gün  kurusu , Arapgir Üzümü, Pütürge Üzümü, Akçadağ Armudu, Hekimhan  Cevizi ve Alıçı , Malatya Terayağı , Peyniri , Çökeliği, Bal  ve çeşitli yöresel  ürünlere vatandaşlar  yoğun ilgi gösterdi. 

MAKON ve MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir “Bizler sılada ve gurbette  Malatya özlemi yaşayan insanlarız. Malatyasız yaşayamayız. Büyük bir felaket yaşıyoruz, acılarımız ve kayıplarımız büyük. Biz kimseye kırılamayız, darılamayız, öyle bir lüksümüz yok. Burada Malatya için bir araya geldik, gittik Malatya protokolünü tek tek ziyaret ettik anlattık. Ama gelmediler, yine de teşekkür ediyoruz. Malatyalılar ve Malatyalıların costları işte bir aradayız. Malatya için ne yapoarız onu konuşuyoruz. Yüzlerce Dernek, Federasyonlarımız MASTÖB ve MAKON’da tek konu Malatya’da yaraların sarılmasıdır. Bizim başka bir derdimiz yok, bizim derdimiz Malatya’dır. Her görüşten her siyasi partide mücadele eden hemşerilerimiz var. İşte bugun Malatyalılar Yenikapı’ya akın ederek gerçek güçlerini göstermişlerdir. Malatya’yı ayağa kaldıracak bu güçlerdir. Son derece memnunuz, büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin gururunu ve şerefini yaşıyoruz” 

MAKON ve MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir,   Yenikapı'da  düzenlediğimiz 6. İstanbul Malatya Günlerine İstanbul  ve çevre  illerden  gelerek  bizleri  yanlız  bırakmayan  tüm Malatya'lılar  ve  ülkemizin  tüm  güzel  insanblarına  şahsım  ve  tüm  Konfederasyon ve Federasyon Yetkilileri adına teşekkür  ediyorum. Bir teşekkürüde  bu  zor  günlerde  Malatya'dan  kalkarak  buraya  gelen  esnaflarımıza , STK Temsilcilerine İş İnsanlarımıza ve Tüm Basın Mensubu kardeşlerimize teşekür ediyorum dedi.  

12 Ekim Günü Başlayan ve 15 Ekim Pazar günü son  bulan  bir  ibrinden  kıymetli Ulusal  ve Yerel Sanatçıların   konserleri  ve Sunucuların katılımıyla  6. Geleneksel İstanbul Malatya günleri  büyük  bir  hasret ve coşku ile  son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN